2015. szeptember 7. hétfő

Csak én tudom, mi a tervem veletek - így szól az ÚR -: békességet és nem romlást tervezek, és reményteljes jövőt adok nektek. Ha segítségül hívtok, és állhatatosan imádkoztok hozzám, akkor meghallgatlak benneteket. Megtaláltok engem, ha kerestek és teljes szívvel folyamodtok hozzám.

Jer 29,11-13.

JÉZUS KERESÉSE

Megtaláltok engem, ha kerestek és teljes szívvel folyamodtok hozzám. (Jer 29,13)

Barátnőm, Carol, már 30 éve minden nyáron szervez egy szabadtéri passiójátékot. Az egész színdarab kulcspontja a Jézus személyét megtestesítő megfelelő szereplő megtalálása. Sok önkéntes színész játszotta ezt a szerepet az évek során. Mindenki a maga módján hangsúlyozta ki azokat a sajátosságokat, amelyek a Megváltó szelídségére, könyörületességére, szeretetére, és hatalommal bíró tekintélyére mutattak rá.
Bizonyára elcsodálkoznak néhányan azon, hogyan talál Carol megfelelő személyekre ehhez a szerephez az önkéntes színészek körében. Én azonban tudom, hogy bárhol jár évközben, a szeme nyitva van, és keresi azt a személyt, akinek cselekedetei azt mutatják, hogy meg tudná formálni Jézust.
Carol kitartása engem Istennek Jeremiás által közölt szavaira emlékeztet. A mai igénk arra bátorít, hogy teljes szívvel keressük Istent. Nem kellene Isten-keresésünket néhány vasárnapi órára vagy a napi csendességünk gyorsan elröppenő néhány percére korlátoznunk. Egész nap, bárhol is vagyunk, őfelé kell törekednünk. Ahogyan a barátnőm kitartóan keresi a Jézust megformáló személyt, olyan állhatatosan kell keresnünk nekünk is Istent. És ha teljes szívből keressük, megtaláljuk.

Imádság: Drága Istenünk, segíts, hogy odaszánva magunkat keressünk téged. Ámen.

Ma egész nap Istent szeretném keresni.
Beverly Varnado (Georgia, USA)

IMÁDKOZZUNK A SZÍNÉSZEKÉRT ÉS RENDEZŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2015 Szeptember
Ke Sze Cs Szo Va
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek