2015. szeptember 8. kedd

Tudjuk pedig, hogy aki szűken vet, szűken is arat, és aki bőven vet, bőven is arat. Mindenki úgy adjon, ahogyan előre eldöntötte szívében, ne kedvetlenül vagy kényszerűségből, mert "a jókedvű adakozót szereti az Isten". Az Istennek pedig van hatalma arra, hogy minden kegyelmét kiárassza rátok, hogy mindenütt mindenkor minden szükségessel rendelkezzetek, és bőségben éljetek minden jó cselekedetre. Amint meg van írva: "Bőkezűen osztott a szegényeknek, igazsága megmarad örökké." Aki pedig magot ad a magvetőnek, és eledelül kenyeret, megadja és megsokasítja vetőmagotokat, és megszaporítja "igazságotok gyümölcsét." Így mindenben meggazdagodtok a teljes tisztaszívűségre, amely hálaadást szül az Isten iránt általunk. Mert ennek a szolgálatnak az ellátása nemcsak a szentek szükségleteit elégíti ki, hanem sokakat hálaadásra is indít az Isten iránt. Mert e szolgálat eredményességéért dicsőítik majd az Istent, azért az engedelmességért, amellyel Krisztus evangéliumáról vallást tesztek, és azért a jószívűségetekért, amely irántunk és mindenki iránt megnyilvánul. És ők könyörögnek is értetek, és vágyódnak utánatok, mivel Isten jósága bőven kiáradt rátok.

2Kor 9,6-14.

SZÍVBŐL JÖVŐ AJÁNDÉK

Ahogyan mindenben bővelkedtek: hitben és igében, ismeretben és minden buzgóságban, és a tőlünk rátok áradó szeretetben, úgy ebben az adakozásban is legyetek bőkezűek. (2Kor 8,7)

A virágoskertemben van egy kis ágyás, ahol gyapjas tisztesfű virágokat nevelek. Valahányszor csak megöntözöm vagy megsimogatom a bársonyos leveleket, elmosolyodok, és arra az asszonyra gondolok, aki közel tíz évvel ezelőtt adta nekem. Sclerosis multiplex betegségben szenvedett, és én voltam a gondozója. Néhányszor felkerestem az otthonában is, és az utolsó látogatásomkor adott egy kevés gyapjas tisztesfüvet a kertjéből. Hazaérve rögtön elültettem. Most tíz év múlva is folyamatosan gyarapszik a kis ültetvény, és tavasszal gyönyörű levendulaszínű virágokat hoz. Ez a sok évvel ezelőtt szeretettel adott ajándék folyamatos áldásban részesít.
A hívő embereknek jóakaratúnak kell lenniük. Ez jelentheti azt, hogy anyagi segítséget adunk a szükségben lévőknek, vagy támogatásunkat ajánljuk fel a bátorításra szorulóknak. A legjobb ajándék pedig a Krisztus szeretetének és ismeretének megosztása. Amikor Krisztus nevében adunk, Isten a mai odaszánásunkat használhatja arra, hogy mások életében az a jövőben is áldást jelentsen.

Imádság: Istenünk, köszönjük, hogy Jézust a legnagyobb ajándékként adtad számunkra. Segíts, kérünk, hogy jóindulattal legyünk mások felé az ő nevében. Ámen.

Krisztus szeretete a legnagyobb ajándék, amit adhatunk.
Michelle S. Lowe (Észak-Karolina, USA)

IMÁDKOZZUNK A SCLEROSIS MULTIPLEXBEN SZENVEDŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2015 Szeptember
Ke Sze Cs Szo Va
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek