2015. szeptember 12. szombat

Amikor útban volt Jeruzsálem felé, Samária és Galilea között haladt át. Amint beért egy faluba, szembejött vele tíz leprás férfi, akik távol megálltak, és kiáltozva kérték: "Jézus, Mester, könyörülj rajtunk!" Amikor meglátta őket, így szólt hozzájuk: "Menjetek el, mutassátok meg magatokat a papoknak." És amíg odaértek, megtisztultak. Egyikük pedig, amikor látta, hogy meggyógyult, visszatért, és fennhangon dicsőítette Istent. Arcra borult Jézus lábánál, és hálát adott neki. Ez pedig samáriai volt. Jézus ekkor így szólt: "Vajon nem tízen tisztultak-e meg? Hol van a többi kilenc? Nem akadt más, aki visszatért volna, hogy dicsőítse Istent, csak ez az idegen?" És ezt mondta az Úr: "Kelj fel, menj el, hited megtartott téged."

Lk 17,11-19.

VÁLTOZÁST HOZNI

Ami pedig előttem van, annak nekifeszülve futok egyenest a cél felé, Isten mennyei elhívásának a Krisztus Jézusban adott jutalmáért. (Fil 3,14)

Reggelinél egy régi barátom, Bill kiöntötte nekem a szívét. Úgy érezte, hogy semmilyen hatása nincs szolgálatának, amit a helyi börtönben végez a férfi rabok között. A férfiak csodálatos változásokon mennek keresztül, de amikor kiszabadulnak, hátat fordítanak ennek. Ezért Bill csalódott volt, és már arra gondolt, hogy feladja munkáját. Aztán elkezdte mesélni, hogy volt néhány férfi, aki megváltozott, és miután kikerült, azután is ragaszkodik új életéhez. Bátorítottam Billt, hiszen azokra az emberekre jó hatással volt, és ez megérte az erőfeszítést.
Könnyű azt gondolnunk arról, hogy szolgálatunknak nincs hatása. Túl gyakran érezzük úgy, hogy nem számít, amit teszünk. De az igazság Jézustól jön. Ő azt mondta, hogy bármit teszünk egy szükséget szenvedőért, az fontos számára. Valakinek a bátorítása látványosan megváltoztathatja az illető jövőjét, sőt azokét is, akikre ő hatással lesz.

Imádság: Drága Úr Jézus, emlékeztess ma bennünket: ahogyan téged egyre jobban szeretünk, úgy tudunk másokat is egyre jobban szeretni. Ámen.

Bármit teszünk ma másokért, az Jézus nevére hoz áldást.
Chad McComas (Oregon, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK BÖRTÖNBEN VOLTAK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2015 Szeptember
Ke Sze Cs Szo Va
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek