2015. szeptember 17. csütörtök

Azután ezt a példázatot mondta Jézus: "Egy embernek volt egy fügefája a szőlőjében, és kiment, hogy gyümölcsöt keressen rajta, de nem talált. Azt mondta erre a vincellérnek: Íme, három éve, hogy idejárok gyümölcsöt keresni ezen a fügefán, de nem találok. Vágd ki, miért foglalja a földet hiába? De az így válaszolt neki: Uram, hagyd meg még ebben az évben, míg körülásom és megtrágyázom, hátha terem jövőre, ha pedig nem, akkor vágd ki."

Lk 13,6-9.

A PAPAYA FÁK MEGTÖRNEK

Mindenütt szorongatnak minket, de nem szorítanak be, kétségeskedünk, de nem esünk kétségbe; üldözöttek vagyunk, de nem elhagyottak, letipornak, de el nem veszünk. (2Kor 4,8-9)

A feleségemnek végül sikerült ültetnie a kertbe egy papaya fát, amire már oly régóta vágyott. Figyeltük a növekedését, és alig vártuk a napot, amikor végre ehetünk gyümölcséből. Egy délután a feleségem éppen locsolta a kertet, és a slag a papaya túloldalán feküdt. Távolabb is kellett a cső, ezért feleségem rángatni kezdte. Sajnos a cső felcsapódott, és eltörte a kis fát. Nem tudtuk visszaállítani az ágakat, és a letört csúcs elszáradt. A zamatos papaya utáni reménységünk elpárolgott. Mégis tovább figyeljük, hátha a rönk hoz egy új hajtást.
Ahogy a locsolócső tönkretette a papaya fánkat, az életünket is sok minden váratlanul megváltoztathatja és tönkreteheti. Gyötrő betegségek sebeket okozhatnak a testünkön. Megtört kapcsolatok összetörhetik szívünket. Elvesztett munkahelyek és bezárt ajtók hosszú évek fáradságos munkáját törölhetik el. A kábítószer, az alkohol és az erőszak családokat dönthet nyomorba több nemzedékre.
De Isten mindnyájunkat lát, és törődik a megtört életünkkel is. A papaya gyökere még mindig él a földben, és talán kihajt belőle egy kis fa. Isten segítségével mi is új életre kelhetünk.

Imádság: Drága Urunk, segíts mindig mélyen benned gyökereznünk, hogy akármi történik is, túléljük. És ne csak túléljük, hanem győzedelmeskedjünk. Ámen.

Isten segít felülemelkedni a nehézségen vagy tragédián.
Peter Lundell (Kalifornia, USA)

IMÁDKOZZUNK A KERTÉSZEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2015 Szeptember
Ke Sze Cs Szo Va
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek