2015. szeptember 22. kedd

Ugyanezen a napon, amikor este lett, így szólt a tanítványokhoz Jézus: "Menjünk át a túlsó partra." Miután tehát elbocsátották a sokaságot, magukkal vitték őt, úgy, ahogy éppen a hajóban volt; de más hajók is voltak a nyomában. Ekkor nagy szélvihar támadt, és a hullámok becsaptak a hajóba, úgyhogy az már kezdett megtelni. Ő pedig a hajó hátsó részében volt, és a vánkoson aludt. Ekkor felébresztették, és így szóltak hozzá: "Mester, nem törődsz azzal, hogy elveszünk?" Ő pedig felkelt, ráparancsolt a szélre, és azt mondta a tengernek: "Hallgass el, némulj meg!" És elállt a vihar, és nagy csendesség lett. Akkor ezt mondta nekik: "Miért féltek ennyire? Miért nincs hitetek?" Nagy félelem fogta el őket, és így szóltak egymáshoz: "Ki ez, hogy a szél is, a tenger is engedelmeskedik neki?"

Mk 4,35-41.

ÉRDEKEL EGYÁLTALÁN?

Ő pedig felkelt, ráparancsolt a szélre, és azt mondta a tengernek: "Hallgass el, némulj meg!" És elállt a vihar, és nagy csendesség lett. (Mk 4,39)

Egyszer, mikor a fiammal autóztam, leeresztett az egyik kerekem, és sürgősen meg kellett állnom. Hirtelen a mögöttünk jövő autó belénk hajtott. Sokkolva vártunk, míg a rendőrség dokumentálta a balesetet. Két héttel később valaki ellopta a táskámat az irodámból. A táskámban lévő iratok nélkül többé nem szolgálhatok az egyházban. Vissza kell mennem a szülővárosomba, hogy mindent újra igazoljanak - ez a folyamat hat hónapig eltart. "Miért történtek ezek a dolgok?" - kérdeztem Istentől. - "Hát nem törődsz vele, hogy mi történik velem?"
A kérdésem a tanítványok kérdéseit visszhangozta a mai olvasmányból. Mivel a tanítványok hivatásos halászok voltak, feltételezhetjük, hogy mindent megtegyenek a hajó megmentéséért. De mindhiába. Végül Krisztust hívták, aki mellettük aludt.
A táskám ellopása után két nappal telefonhívást kaptam. "Megtaláltam az iratait." - mondta a telefonáló. "A földre voltak szórva, és a rendőrségen megvolt a telefonszáma az autóbalesete miatt." Leírhatatlan örömöt éreztem. Az Úr Jézus hatalmas. Mindig vár ránk.

Imádság: Drága Urunk, segíts, hogy a baj előtt, közben és után is téged hívjunk segítségül! Ámen.

Az Úr közel van, és várja, hogy válaszolhasson könyörgésünkre!
Pavel Serdukov (Moszkva, Oroszország)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK SÚLYOS BALESETET SZENVEDTEK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2015 Szeptember
Ke Sze Cs Szo Va
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek