2015. október 1. csütörtök

Amikor Jézus közelebb ért, és meglátta a várost, megsiratta, és így szólt: "Bár felismerted volna ezen a napon te is a békességre vezető utat! De most már el van rejtve a szemeid elől. Mert jönnek majd reád napok, amikor ellenségeid sáncot húznak körülötted, körülzárnak, és mindenfelől szorongatnak; földre tipornak téged és fiaidat, akik benned laknak, és nem hagynak belőled követ kövön, mert nem ismerted fel meglátogatásod idejét." Azután bement a templomba, és kezdte kiűzni az árusokat, ezt mondva nekik: "Meg van írva: És az én házam imádság háza legyen, ti pedig rablók barlangjává tettétek."

Lk 19,41-46.

AZ ÉRZELEM AJÁNDÉKA

Amikor Jézus közelebb ért, és meglátta Jeruzsálemet, megsiratta. (Lk 19,41)

Miközben felnőttem, gyakran tapasztaltam érzelmeim kifejezésének negatív következményeit. Így jobbnak láttam elfojtani érzelemkitöréseimet, a szomorúságot és a haragot, abban a reményben, hogy így egyszerűbb lesz majd az életem. Sajnos az a módszer, hogy érzelmeimet túlzott táplálkozással próbáljam elnyomni, végül elhízáshoz vezetett, valamint egy csomó szociális és egészségügyi problémához, ami ezzel az állapottal együtt jár.
Felfigyeltem a Bibliában arra, hogy Jézus miként fejezte ki érzelmeit. Ő is megtapasztalta az emberi érzelmek teljes skáláját, a haragot a templomi pénzváltók esetében (Jn 2,15), a gyász fájdalmát barátja, Lázár halálakor (Jn 11,35), és az örömöt, amikor tanítványait okította (Jn 15,11). Jézus hagyta, hogy teljes mértékben ember legyen, akár fájdalom, akár öröm érte. Ez a megfigyelés arra bátorított, hogy én is kezdjem el megélni az érzéseimet, miközben Jézus közelségének biztonságában voltam imáimban. Fokozatosan képessé váltam átélni érzéseimet, és úgy gondolni rájuk, mint Istentől származó jó ajándékokra.
Érzelmeink kifejezése része annak a bővelkedő életnek, amire Jézus hívott el minket. Amikor hitelesen fejezzük ki önmagunkat saját magunk és a világ számára, ez Isten ajándéka.

Imádság: Istenünk, segíts tovább fejlődni és növekedni, hogy hatékonyabbak lehessünk a szolgálatban. Ámen.

Milyen érzelmi kihívást kell ma Isten segítségével legyőznöm?
Margaret Gillikin (Colorado, USA)

IMÁDKOZZUNK A BETEGES REAKCIÓKTÓL VALÓ SZABADULÁSÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2015 Október
Ke Sze Cs Szo Va
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek