2015. október 4. vasárnap

Mert én az Úrtól vettem, amit át is adtam néktek, hogy az Úr Jézus azon az éjszakán, amelyen elárultatott, vette a kenyeret, és hálát adva megtörte, és ezt mondotta: "Vegyétek, egyétek, ez az én testem, amely tiérettetek megtöretik, ezt cselekedjétek az én emlékezetemre." Hasonlóképpen vette a poharat is, miután vacsoráltak, és ezt mondta: "E pohár amaz új szövetség az én vérem által, ezt cselekedjétek, valamennyiszer isszátok az én emlékezetemre." Mert valamennyiszer eszitek e kenyeret, és isszátok e poharat, az Úrnak halálát hirdessétek, amíg eljön.

1Kor 11,23-26.

AZ ÉN EMLÉKEZETEMRE

Az áldás pohara, amelyet megáldunk, nem a Krisztus vérével való közösségünk-e? A kenyér, amelyet megtörünk, nem a Krisztus testével való közösségünk-e? Mert egy a kenyér, egy test vagyunk mindannyian... (1Kor 10,16-17)

A nyugdíjas otthon lakóival vasárnapi úrvacsorai istentiszteletre készülődtünk. Gondosan eligazgattam a fehérre hímzett lenvászon terítőt, melyen ez állt: "Az én emlékezetemre". A többi úrvacsorai kelléket is előkészítettem. Miután lelkészünk előre hívott bennünket az úrvacsorai közösségre, közeledve az Úr asztalához, szinte elállt a lélegzetem. A vászonterítőt visszáján tettem az asztalra, és így a szöveg tükörképe volt olvasható. Nagyon zavart a hanyagságom, remélve, senki sem veszi észre.
Aztán rájöttem, hogy számomra semmi sem kisebbítheti az úrvacsora szentségének jelentőségét és egyszerű szépségét. "Vegyétek, egyétek, ez az én testem". Sem a rosszul elhelyezett terítő, sem az úrvacsorai kenyér mérete nem mérvadó. Akár a templom festett ólomüvegű ragyogásában vagy dzsungel mélyén egy kunyhóban, fehér kupolás tornyos templomban vagy hontalanok menhelyén, az úrvacsora mindenhol megőrzi erejét. Isten találkozik velünk az asztalánál, függetlenül attól, hogy milyen nyelven beszélünk, milyen a bőrünk színe. Az egész világon mindannyian az Úr asztalánál térdelünk, és Jézus szavaira gondolunk: "Ezt cselekedjétek az én emlékezetemre."

Imádság: Drága Urunk, megköszönjük neked az úrvacsora szentségét. Segíts egységre lelnünk asztalod körül. Ámen.

Tagja vagyok a világot átfogó Krisztus testének.
Kathryn Collier (Iowa, USA)

IMÁDKOZZUNK A LELKÉSZEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2015 Október
Ke Sze Cs Szo Va
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek