2015. október 9. péntek

Amikor a Galileai-tenger partján járt, meglátta Simont és Andrást, a Simon testvérét, amint hálót vetettek a tengerbe, mivel halászok voltak; és így szólt hozzájuk Jézus: "Jöjjetek utánam, és emberhalászokká teszlek benneteket." Erre azok a hálókat otthagyva azonnal követték őt. Amikor kissé továbbment, meglátta Jakabot, a Zebedeus fiát és Jánost, a testvérét, amint a hálóikat rendezgették a hajóban; és azonnal elhívta őket, azok pedig apjukat, Zebedeust a napszámosokkal együtt a hajóban hagyva, elmentek őutána.

Mk 1,16-20.

MIÉRT NEM VÁLASZOLTÁL?

El is indult Jónás, de azért, hogy Tarsisba meneküljön az Úr elől. (Jón 1,3)

Fiunk homokozás közben úgy tett, mintha nem hallaná anyja hívását. A feleségem megkérdezte tőle: "Miért nem feleltél?" Meglepő őszinteséggel válaszolt: "Azt gondoltam, ha úgy teszek, mintha nem hallanálak, akkor talán békén hagysz."
Sokszor ugyanígy viselkedünk Istennel szemben. Isten hív, és mi úgy teszünk, mintha nem hallanánk. Figyelmen kívül hagyjuk a Szentlelket, aki pedig különleges módon noszogat minket a Szentíráson keresztül. Elfordulunk, amikor érezzük, hogy beszélnünk kellene valakivel, vagy segítő kezet nyújtani egy idegennek. Isten teremtményei vagyunk, de ő a választás szabadságát adta, és el is futhatunk a szolgálat lehetősége elől.
Éveken át, félelemből vagy elfoglaltságaimra hivatkozva, az elfordulást választottam. Ezáltal elszakadtam Istentől. Valami hiányzott, és az életemet nem éreztem teljesnek. Végül ráébredtem, hogy közelebb kerülhetek Istenhez, ha felelek noszogatására és hívására. Az első néhány alkalom ijesztő volt. Azonban követtem Isten útmutatását, és most már hálás vagyok mindazért az áldásért, amit kaptam. Az Istennel való kapcsolat egy egészen új dimenziót ad az életnek. A kedvtelések, a szabadidős tevékenységek, de még a feladatok is új értelmet nyernek és örömöt hoznak, ha Isten magasztalására végezzük.

Imádság: Urunk, nyisd meg fülünket, hogy meghalljuk hívásod, és vezesd lépteinket oda, ahol téged szolgálunk. Ámen.

Isten szolgálata minden nap fényt és örömöt hoz!
Gale A. Richards (Iowa, USA)

IMÁDKOZZUNK AZÉRT, HOGY VÁLASZOLJUNK ISTEN HÍVÁSÁRA!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2015 Október
Ke Sze Cs Szo Va
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek