2015. október 17. szombat

Jézus mondja: "Ha szerettek engem, megtartjátok az én parancsolataimat, én pedig kérni fogom az Atyát, és másik Pártfogót ad nektek, hogy veletek legyen mindörökké: az igazság Lelkét, akit a világ nem kaphat meg, mert nem látja őt, nem is ismeri; ti azonban ismeritek őt, mert nálatok lakik, sőt bennetek lesz." "Nem hagylak titeket árván, eljövök hozzátok. Még egy kis idő, és a világ többé nem lát engem, de ti megláttok, mert én élek, és ti is élni fogtok. Azon a napon megtudjátok, hogy én az Atyámban vagyok, ti énbennem, én pedig tibennetek. Aki befogadja parancsolataimat, és megtartja azokat, az szeret engem, aki pedig szeret engem, azt szeretni fogja az én Atyám; én is szeretni fogom őt, és kijelentem neki magamat."

Jn 14,15-21.

SOHA NEM VAGY EGYEDÜL

Nem maradok el tőled, sem el nem hagylak téged. (Zsid 13,5)

"Anyuci?" - szólt a vékony hangocska a WC-fülkéből. "Itt vagyok szívecském" - válaszolt az édesanyja.
Habár a kisgyermek nem láthatta az anyukáját, mégis azonnal megnyugodott, mert hallotta hangját, és bízott a szavaiban. Aztán hirtelen becsapódott a külső ajtó. A váratlan ajtócsapódás megingatta a gyermek bizalmát.
"Anyuci? Itt vagy még?" A vékony hangocska megremegett. "Itt vagyok szívecském. Ígérem, hogy itt maradok veled."
Ahogyan a kislány, néha mi is félelmetes helyzetekben találjuk magunkat. Azért, mert nem látjuk Istent, vagy nem érezzük jelenlétét, pánikba esünk rettegve attól, hogy Isten egyedül hagyott bennünket az ismeretlen területen. De amikor felkiáltunk "Abba! Atyám!" Isten szava biztosít bennünket: "Nem maradok el tőled, sem el nem hagylak téged."
Az Isten szavába vetett hittel leküzdhetjük a félelmeinket. Isten szerető karjaiban erőt találhatunk, hogy szembenézhessünk az élet legnehezebb kihívásaival is, abban a biztos tudatban, hogy Isten soha sem fog magunkra hagyni bennünket.

Imádság: Urunk, úgy jövünk hozzád, mint kisgyermekek, biztonságot és oltalmat keresve. Erősítsd meg a szívünket folyamatos jelenléteddel! Árassz el szereteteddel! Ámen.

Ha kiáltunk, Isten válaszol.
Pat Banta Kreml (Florida, USA)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKI EGYEDÜL ÉRZI MAGÁT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2015 Október
Ke Sze Cs Szo Va
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek