2015. október 28. szerda

Jól vigyázzatok tehát, hogyan éltek; ne esztelenül, hanem bölcsen, kihasználva az alkalmas időt, mert az idők gonoszak. Éppen azért: ne legyetek meggondolatlanok, hanem értsétek meg, mi az Úr akarata.
Ne részegeskedjetek, mert a borral léhaság jár együtt, hanem teljetek meg Lélekkel, mondjatok egymásnak zsoltárokat, dicséreteket és lelki énekeket; énekeljetek és mondjatok dicséretet szívetekben az Úrnak, és adjatok hálát az Istennek, az Atyának mindenkor mindenért, a mi Urunk Jézus Krisztus nevében.
Engedelmeskedjetek egymásnak, Krisztus félelmében.

Ef 5,15-21.

HÁLAKŐ

Mindenért hálát adjatok, mert ez az Isten akarata Jézus Krisztus által a ti javatokra. (1Thessz 5,18)

Mindennap teszek egy követ a zsebembe vagy a pénztárcámba. Ezt a követ a lelki vezetőmtől kaptam, és emlékeztetőül szolgál, hogy ne teljen el nap anélkül, hogy hálát adok Istennek.
Egy forró délután a gyülekezeti sofőrrel leveleket hordtunk ki. Már az utolsó célpont felé haladtunk, amikor egy fél órás forgalmi dugóba kerültünk. Türelmetlen lettem, és panaszkodtam, hogy meddig tart ez még. De a sofőr rám mosolygott és ezt mondta: "A tömegközlekedés hosszabb időbe telne, mint az autózás." Szavai felébresztettek, és eszembe jutott a kő a zsebemben.
Legtöbbször inkább azt látjuk, ami hiányzik az életünkből, nem pedig azt, amink van. Többet panaszkodunk, mint hálát adunk. Az 1Thessz 5,18 azt mondja, hogy mindenért hálát adjunk, még akkor is, ha a körülmények nem kedveznek nekünk.
Ahelyett, hogy a forgalmon bosszankodom, azt kellett volna mondanom: Köszönöm, Istenem! Találhatunk egy jelképet, vagy felidézhetünk egy igeverset a Bibliából, hogy emlékeztessen az Istennek való hálaadásra minden helyzetben. Ez a gyakorlat segíthet nekünk a panaszt a hála szavaira fordítani.

Imádság: Drága Urunk! Taníts minket kimondani a köszönő szót minden helyzetben! Ámen.

Jobb Istennek hálát adni, mint panaszkodni.
Sharamae I. Cea (Quezon, Fülöp-szigetek)

IMÁDKOZZUNK AZÉRT, HOGY MINDEN HELYZETBEN TUDJUNK HÁLÁT ADNI!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2015 Október
Ke Sze Cs Szo Va
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek