2015. október 30. péntek

Bizony, bizony, mondom néktek: ha a búzaszem nem esik a földbe, és nem hal meg, egymaga marad; de ha meghal, sokszoros termést hoz. Aki szereti az életét, elveszti; aki pedig gyűlöli az életét e világon, örök életre őrzi meg azt. Ha valaki nekem szolgál, engem kövessen; és ahol én vagyok, ott lesz az én szolgám is; és ha valaki nekem szolgál, azt megbecsüli az Atya.

Jn 12,24-26.

CSAVARTTŰJŰ FENYŐ

Mert én újat cselekszem, most kezd kibontakozni, majd megtudjátok! (Ézs 43,19)

Az egyik legutóbbi kirándulásunkon Dél-Dakota és Wyoming államokban hallottam az ezen a vidéken honos csavarttűjű fenyőfáról (Pinus contorta). Egyik szokatlan tulajdonsága a későn virágzó toboz, ami azt jelenti, hogy a magokat akkor bocsátja ki, amikor nagy melegnek van kitéve. Ez eredményezi az erdőtüzek utáni új facsemeték kikelését. Erről hallva rácsodálkoztam Isten finom teremtési munkájára, hogy még a pusztulás közben is gondoskodik az élet fenntartásáról.
Néha mi is átéljük életünkben a tragédiák és szenvedések ilyen "erdőtüzeit", melyeket külső kényszerek okoznak, és néha a saját bűnünk. Az ilyen eseményekben nehéz meglátni, hogyan fog Isten jót kihozni ebből. Jeremiás próféta azt írja: "Mert csak én tudom, mi a tervem veletek - így szól az Úr -: békességet és nem romlást tervezek, és reményteljes jövőt adok nektek" (Jer 29,11). Személyes tapasztalatból tudom, hogy Isten szeretetét és gyógyítását legerőteljesebben a nehéz helyzetekben érezzük. Isten mindig megújulást és új életet hoz.

Imádság: Teremtő Istenünk, hisszük, hogy minden élethelyzetben velünk vagy, mert jó terved van számunkra. "Atyánk, szenteltessék meg a te neved. Jöjjön el a te országod. A mi mindennapi kenyerünket add meg nekünk naponként. És bocsásd meg a mi bűneinket, mert mi is megbocsátunk minden ellenünk vétkezőnek..." Ámen. (Lk 11,2-4)

Isten új életet és gyógyulást hoz.
Karen E. Brown (Mississippi, USA)

IMÁDKOZZUNK A TŰZOLTÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2015 Október
Ke Sze Cs Szo Va
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek