2015. november 1. vasárnap

Áldott a mi Urunk Jézus Krisztus Istene és Atyja, aki megáldott minket mennyei világának minden lelki áldásával a Krisztusban. Mert őbenne kiválasztott minket magának már a világ teremtése előtt, hogy szentek és feddhetetlenek legyünk előtte szeretetben. Előre el is határozta, hogy fiaivá fogad minket Jézus Krisztus által, akarata és tetszése szerint, hogy magasztaljuk dicsőséges kegyelmét, amellyel megajándékozott minket szeretett Fiában. Őbenne van - az ő vére által - a mi megváltásunk, bűneink bocsánata is; kegyelme gazdagságából, amelyet kiárasztott ránk teljes bölcsességgel és értelemmel.

Ef 1,3-8.

A HIT ÖRÖKSÉGE

Szeret az Úr, azért nincs még végünk, mert nem fogyott el irgalma: minden reggel megújul. Nagy a te hűséged! (JSir 3,22-23)

Gyermekkorom legkorábbi és legkedvesebb emléke, amikor reggel felkeltem és elindultam megkeresni édesanyámat. Rendszerint a szobájában ült, és a Bibliáját olvasta. Ahogy megtaláltam, felmásztam az ölébe, és velem együtt olvasott tovább. Az egyik ilyen reggel láttam először a Csendes Perceket, melyet édesanyám évtizedeken keresztül használt a csendessége során.
A középiskolás kori lázadások után az anyám által időnként küldött Csendes Perceken keresztül jutottam el Krisztus mélyebb megismerésére. Kezdtem Istennel egy mélyebb kapcsolatba kerülni, ahogy minden napot az áhítatokkal kezdtem.
Isten nem változik, de a róla való ismeretünk változik és növekszik. Naponkénti lelkigyakorlatunk segít elmélyülni és növekedni Isten-ismeretünkben, és életünknek új távlatot nyújt. Ezek a csendességek az alapjai az Istennel való közösségemnek, és minden napra útmutatást adnak számomra.
Most a gyermekeim teszik ugyanazt, mint annak idején én az édesanyámmal. Korán reggel odajönnek hozzám, az ölembe bújnak, és várnak, amíg befejezem a Csendes Percek olvasását.

Imádság: Istenünk, köszönjük, hogy ismersz, szeretsz minket, és utánunk jöttél, mielőtt még mi kerestünk volna. Ámen.

Isten kegyelmének nincsenek határai és feltételei.
Mathew A. Palakunnathu Punalor (Kerala, India)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKI A HIT MEGISMERÉSÉRE TANÍTOTT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2015 November
Ke Sze Cs Szo Va
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek