2015. november 11. szerda

Ha pedig valaki megszomorított, nem engem szomorított meg, hanem - hogy ne túlozzak - részben titeket mindnyájatokat is. Elég az ilyennek az a büntetés, amit a többség mért rá. Most viszont inkább bocsássatok meg neki, és vigasztaljátok meg, hogy a túlságos nagy szomorúság valamiképpen meg ne eméssze az ilyet. Ezért kérlek titeket, tanúsítsatok iránta szeretetet. Mert levelemet azért is írtam, hogy meggyőződjem megbízhatóságotokról: vajon mindenben engedelmesek vagytok-e. Akinek pedig ti megbocsáttok, annak én is megbocsátok. Mert amit én megbocsátottam, ha volt mit megbocsátanom, az tiértetek volt Krisztus színe előtt, hogy rá ne szedjen minket a Sátán.

2Kor 2,5-10.

MENEKÜLÉS A KESERŰSÉGBŐL

"Ha haragusztok is, ne vétkezzetek: a nap ne menjen le a ti haragotokkal." (Ef 4,26)

Amikor elkezdtem a főiskolát, az volt az álmom, hogy TV-s és film műsorokat készítsek. Végzés után azok a helyi TV show-k és a film, amin dolgoztam, nem hoztak további munkákat. Idővel álmaim szertefoszlottak, de nemrég egy második lehetőséget kaptam. Hónapokon keresztül dolgoztam, hogy a lehető legtöbbet hozzam ki ebből, mikor a megbízóm azt mondta, hogy nem érdekli tovább a dolog. Dühösnek éreztem magam, becsapottnak és megkeseredettnek.
Azon a héten a gyülekezeti csoportban a megbocsátásról volt szó. A Péld 20,22-t olvastuk, és arról beszéltünk, hogyan lehet biblikus módon feldolgozni, ha valaki vétett ellenünk. A Mk 11,25-ben azt az utasítást kapjuk, hogy bocsássunk meg azoknak, akikkel szemben panaszunk van. Egyetlen megoldásnak az imádságot láttam, hogy Isten meg tudjon változtatni. Idővel azok az imádságok segítettek kijutni a keserűségből.
Isten képes megszabadítani bennünket keserűségünktől és minden olyan érzéstől, amelyek elveszik örömünket és nem hagyják, hogy megbocsássunk másoknak. Megnyugtató a tudat, hogy Isten csak egy imádságnyi távolságra van tőlünk, hogy segítsen megváltoznunk.

Imádság: Istenünk, vigasztalj, amikor bántanak minket és csalódottak vagyunk. Vezess minket igédhez, amiben erőt, irányt és megújult reményt találhatunk. Ámen.

A Szentírás olvasása új irányokba tudja vezetni életünket.
Avon White (Tennessee, USA)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKI KIELÉGÍTŐBB MUNKÁT KERES!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek