2015. november 17. kedd

Ő "adott" némelyeket apostolokul, másokat prófétákul, ismét másokat evangélistákul, vagy pásztorokul és tanítókul, hogy felkészítse a szenteket a szolgálat végzésére, a Krisztus testének építésére, míg eljutunk mindnyájan a hitnek és az Isten Fia megismerésének egységére, a felnőttkorra, a Krisztus teljességét elérő nagykorúságra, hogy többé ne legyünk kiskorúak, akik mindenféle tanítás szelében ide-oda hányódnak és sodródnak az emberek csalásától, tévútra csábító ravaszságától; hanem az igazsághoz ragaszkodva növekedjünk fel szeretetben mindenestől őhozzá, aki a fej, a Krisztus. Az egész test pedig az ő hatására egybeilleszkedve és összefogva, a különféle kapcsolatok segítségével, és minden egyes rész saját adottságának megfelelően működve gondoskodik önmaga növekedéséről, hogy épüljön szeretetben.

Ef 4,11-16.

A SZÁMOMRA KIJELÖLT HELY

Mert az ő alkotása vagyunk, akiket Krisztus Jézusban jó cselekedetekre teremtett, amelyeket előre elkészített Isten, hogy azok szerint éljünk. (Ef 2,10)

Amikor meglátogattam Máriát, egy tiszta és rendes házba érkeztem, amit a frissen sült kenyér illata lengett be. Minden készen állt, hogy férjét és három fiát fogadja, akik a munkából, iskolából térnek hamarosan haza. De Mária nem volt boldog.
"A vasárnapi tanítás arról szólt, hogy használjuk a talentumainkat" - mondta Mária. "De nem érzem, hogy nekem lenne. Az iskola befejezése után nagyon korán férjhez mentem, és amikor jöttek sorban a gyerekek, nem tudtam visszatérni az irodai munkámhoz. Mostanában Jézusról és a szeretetéről sem tudok beszélni." Biztosítottam Máriát, hogy minden nap tökéletesen megmutatja Jézus szeretetét. A fiai mindig elhívják a barátaikat, és ők érzik, hogy egy szerető és barátságos otthonban vannak. Emellett Mária támogatja férjét, együtt érzően meghallgatja ismerősei gondját-baját, és a gyülekezetben is sokféle szolgálatban vesz részt. Ő a bibliai Márta és Mária egybegyúrva.
Néhányunknak a missziós terület idegen országot jelent, míg másoknak az otthont vagy a munkahelyet, a gyülekezetet, és a szomszédságot. Akárhol is szolgáljuk Istent és embertársainkat, pontosan ott a mi helyünk, ahol Istennek szüksége van ránk.

Imádság: Szerető Istenünk, segíts szolgálni azokban a helyzetekben, ahová helyezel minket. Ámen.

Isten pontosan oda helyezett, ahol a legjobban tudok szolgálni.
Carol Purves (Cumbria, Anglia)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK ÉRTÉKTELENNEK ÉRZIK MAGUKAT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2015 November
Ke Sze Cs Szo Va
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek