2015. november 20. péntek

A föld minden tizede az ÚRé, a földnek a szemes terméséből és a fa gyümölcséből; az ÚR szent tulajdona az. De ha valaki mindenképpen meg akar valamit váltani a tizedéből, tegye még hozzá egyötödét. A marháknak és juhoknak a tizede is, minden tizedik, amely átmegy a pásztorbot alatt, az ÚR szent tulajdona legyen. Nem szabad válogatni a jó és a rossz között, sem kicserélni azt. Ha valaki mégis kicseréli, akkor az is, meg a csereállat is szent lesz, nem váltható meg. Ezek azok a parancsolatok, amelyeket az ÚR parancsolt Mózes által Izráel fiainak a Sínai-hegyen.

3Móz 27,30-34.

TÖBB, MINT ELÉG

Kérjetek, és adatik nektek, keressetek, és találtok, zörgessetek, és megnyittatik nektek. (Mt 7,7)

A tized fizetése komoly kihívás a családunknak. Vannak hónapok, amikor a nagylelkű adakozás és közben a számláink fizetése lehetetlennek tűnik. A múlt hónapban különösen nehéz helyzetben voltunk, ezért imádkozni kezdtem. Isten ismeri a szívem, és tudja, hogy őszintén oda akarom adni a tíz százalékot, de az elmúlt hónapban ez lehetetlennek tűnt. Sehogy sem jött ki matematikailag. Arra kértem Istent, hogy mutassa meg, hogyan tudnánk kifizetni a számlákat és a tizedet is.
Néhány nap múlva egy hölgy a gyülekezetünkből odajött hozzám és egy csekket nyújtott át. Nem tartozott nekünk semmivel, ezért először érthetetlennek tűnt a dolog. Azután elmagyarázta, hogy egy jótékonysági pénzgyűjtő alapítványnál tett felajánlása során nem adta oda a pénzt egy nemrégiben tett etiópiai missziós utamra. Sokkolt, megrázott a hír. A csekken szereplő összeg csak néhány dollárral volt kevesebb, mint a tizedünk összege. Végül mégis fogunk tudni adni! Hiszem, hogy Isten válaszolt az imámra, megoldást adott arra, hogy kifizessük a számláinkat és még tizedet is adjunk. Ismét emlékeztetett az ő szeretetére és nagylelkűségére.

Imádság: Drága Istenünk, köszönjük csodálatos szeretetedet és ígéretedet, hogy meghallgatod imáinkat. Ámen.

Isten teljesen váratlan módokon segít bennünket.
Alicia Yost (Connecticut, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ANYAGI NEHÉZSÉGEKKEL KÜSZKÖDŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2015 November
Ke Sze Cs Szo Va
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek