2015. november 21. szombat

Mivel pedig, atyámfiai, teljes bizalmunk van a szentélybe való bemenetelhez Jézus Krisztus vére által, azon az új és élő úton, amelyet ő nyitott meg előttünk a kárpit, vagyis az ő teste által; és mivel nagy papunk van az Isten háza felett: járuljunk azért oda igaz szívvel és teljes hittel, mint akiknek a szíve megtisztult a gonosz lelkiismerettől, a testét pedig megmosták tiszta vízzel. A reménység hitvallásához szilárdan ragaszkodjunk; mert hű az, aki ígéretet tett. Ügyeljünk arra, hogy egymást kölcsönösen szeretetre és jó cselekedetre buzdítsuk.

Zsid 10,19-24.

MEGTISZTULVA

Tartsatok tehát bűnbánatot, és térjetek meg, hogy eltöröltessenek a ti bűneitek; hogy eljöjjön az Úrtól a felüdülés ideje. (ApCsel 3,19-20)

Elfoglaltságunk miatt előfordul, hogy a mosnivaló felhalmozódik otthonunkban. A nagy rohanásban hajlamos vagyok kihagyni a mosás pár fontos lépését, például a foltok előtisztítását. Ilyenkor drukkolok, hogy a foltok tűnjenek el a mosás alatt. Nagyon zavaró, mikor néhány makacs szennyeződés a ruhán marad, és a ruhát vissza kell dobnom a mosásba.
Ehhez hasonlóan a lelkem foltjaival is nehéz foglalkozni. Milyen gyakran előfordul, hogy egyszerűen lerázom magamról a vétkeimet! Elfelejtem a bántó szavakat, melyek elhagyták a számat, vagy elfeledkezem a régóta esedékes bocsánatkérésről. Talán valakit nagyon megbántottam, és a szőnyeg alá söpröm a problémát. Néha lehet, hogy még komolyabb a bűnöm, látszólag megbocsáthatatlan. Ilyenkor ez az Istennel való kapcsolatomra is kihat.
De van remény. Személyes hibáink ellenére bízhatunk abban, hogy a mi Istenünk a csodálatos kegyelem Istene. Jézus kereszthalála lehetőséget ad arra, hogy megtisztuljunk, és megbocsáttassanak a bűneink. Tisztán kezdhetjük újra kapcsolatunkat mennyei Atyánkkal.

Imádság: Köszönjük, irgalmas Istenünk, hogy eléd jöhetünk, megvallhatjuk bűneinket, és elfogadhatjuk a megbocsátást. Köszönjük az új életet, amit felkínáltál. Ámen.

Krisztus áldozata elvette a bűn foltját, és megtisztított.
Caryl Moll (Gauteng, Dél-Afrika)

IMÁDKOZZUNK BŰNBÁNÓ LELKÜLETÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2015 November
Ke Sze Cs Szo Va
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek