2015. november 27. péntek

Vesszőszál hajt ki Isai törzsökéről, hajtás sarjad gyökereiről.
Az ÚR lelke nyugszik rajta, a bölcsesség és értelem lelke, a tanács és erő lelke, az ÚR ismeretének és félelmének lelke.
Az ÚR félelme lesz a gyönyörűsége. Nem a látszat után ítél, és nem hallomás után dönt,
hanem igazságosan ítél a nincstelenek ügyében, és méltányosan dönt az ország szegényeinek dolgában. Megveri a földet szájának botjával, ajka leheletével megöli a bűnöst.
Igazság lesz derekának öve, csípőjének öve pedig a hűség.
Akkor majd a farkas a báránnyal lakik, a párduc a gödölyével hever, a borjú, az oroszlán és a hízott marha együtt lesznek, és egy kisfiú terelgeti őket.
A tehén a medvével legel, fiaik együtt heverésznek, az oroszlán pedig szalmát eszik, mint a marha.
A kisded a viperalyuknál játszadozik, és az alig elválasztott gyermek a mérgeskígyó fajzata felé nyújtja kezét.
Nem árt, és nem pusztít szent hegyemen senki, mert tele lesz a föld az ÚR ismeretével, ahogyan a tengert víz borítja.

Ézs 11,1-9.

CSODÁLKOZÓ VÁRAKOZÁS

Jöjj, Uram Jézus! (Jel 22,20)

Gyermekkoromban a szüleink minden évben vettek nekünk egy adventi naptárt. Ez a kalendárium különleges volt, hiszen meg volt töltve angyal, csillag, karácsonyfa és egyéb karácsonyi jelkép formájú csokoládészeletekkel. A karácsonyra várakozva december minden napján kinyitottunk egy ablakot a naptár-házikón, és megettünk egy darab csokoládét. Az egész decemberi hónap tele volt olyan karácsonyra emlékeztető dolgokkal, amelyek fokozták a gyerekekben a nagy napra való várakozást - a díszítések, az állandóan hangzó zene, a karácsonyfa alatt gyűlő ajándékok. Az adventi kalendáriumból kapott csokoládék azonban mégis egészen különleges módon jelenítették meg ezt a várakozást.
A karácsony előtti adventi időszak olyan, mint a húsvét előtti nagyböjt. Ahogy az egyik ének mondja, "minden szív készítsen számára helyet". Nagyböjt idején a bűnbánat lelkületét öltjük magunkra. Adventben annak az eljövetelére várakozunk, aki azt hozza el, amire szükségünk van: belső békességet, és békességet a világ számára. Ha meggondoljuk mindazt, amit Jézus jelent, valóban jó, ha ez a gyermeki várakozás és rácsodálkozás tölt be minket.

Imádság: Istenünk, segíts átélni a gyermeki várakozást, amikor befogadjuk életünkbe ezen a karácsonyon megújuló jelenlétedet. Ámen.

"Örvend világ, az Úr lejött!"
Joel Boon (Minnesota, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ADVENT ÚJ MEGTAPASZTALÁSÁÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2015 November
Ke Sze Cs Szo Va
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek