2015. november 29. vasárnap

Jézus Krisztus születése pedig így történt. Anyja, Mária jegyese volt Józsefnek, de mielőtt egybekeltek volna, kitűnt, hogy áldott állapotban van a Szentlélektől. Férje, József igaz ember volt, és nem akarta őt megszégyeníteni, ezért elhatározta, hogy titokban bocsátja el. Amikor azonban ezt végiggondolta magában, íme, az Úr angyala megjelent neki álmában, és ezt mondta: "József, Dávid fia, ne félj magadhoz venni feleségedet, Máriát, mert ami benne fogant, az a Szentlélektől van. Fiút fog szülni, akit nevezz el Jézusnak, mert ő szabadítja meg népét bűneiből." Mindez pedig azért történt, hogy beteljesedjék, amit az Úr mondott a próféta által: "Íme, a szűz fogan méhében, fiút szül, akit Immánuelnek neveznek" - ami azt jelenti: Velünk az Isten. József pedig, amikor felébredt álmából, úgy cselekedett, ahogyan az Úr angyala parancsolta neki: magához vette feleségét, de nem érintette addig, amíg meg nem szülte fiát, akit Jézusnak nevezett el.

Mt 1,18-25.

ADVENT ELSŐ VASÁRNAPJA

(Mária) Fiút fog szülni, akit nevezz el Jézusnak, mert ő szabadítja meg népét bűneiből. (Mt 1,21)

Karácsony hete volt, és haza kellett mennem, hogy vezessem az ünnepi istentiszteleteket. 18 éves fiamat is magammal akartam vinni, de este a csendes kórházi szobájában megtudtam, hogy nyakcsigolya törése egy fertőződéssel súlyosbodott, és a bénulás véglegessé vált. Amikor a "Boldog karácsonyt" és más karácsonyi énekeket éneklő betlehemesek járták végig a folyosókat, bezártam a kórterem ajtaját. Hogyan is ünnepelhetné egy szomorú ember a karácsonyt ilyen vidám énekekkel?
Később a sötét ablaknál kifelé bámulva az utca halvány fényeire, úgy éreztem, Isten szól hozzám: "Azon az első karácsonyestén nem voltak barátságos fények, melyek díszbe öltöztették volna Betlehem utcáit, nem voltak énekesek, nem voltak kedves ajándékok sem a jászol körül. A sötétség és a kétségbeesés világába jött el a Megváltód jászolban fekvő gyámoltalan csecsemőként, hogy visszaszeressen téged az isteni teljességbe."
Mikeás próféta így írt: "Te pedig, efrátai Betlehem, bár a legkisebb vagy Júda nemzetségei között, mégis belőled származik az, aki uralkodni fog Izráelen" (5,1-2). Ez az uralkodó - Krisztus, az Úr - váltja meg népét. A karácsony azoké, akiknek nincs örömük és otthonuk, azoké, akik nem látnak utat maguk előtt. Az a karácsony egészen biztosan a fiamé volt, és az enyém.

Imádság: Szent Istenünk, áldj meg és vigasztalj meg minket szükségünk szerint! Ámen.

Csendesen és énekkel is ünnepeljük Isten ajándékát, Jézust!
George Nye (Oregon, USA)

IMÁDKOZZUNK A KARÁCSONYT KÓRHÁZBAN TÖLTŐ EMBEREKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek