2015. december 1. kedd

Kezdetben volt az Ige, és az Ige Istennél volt, és Isten volt az Ige. Ő kezdetben az Istennél volt. Minden általa lett, és nélküle semmi sem lett, ami létrejött. Benne élet volt, és az élet volt az emberek világossága. A világosság a sötétségben fénylik, de a sötétség nem fogadta be. Megjelent egy ember, akit Isten küldött, akinek a neve János. Ő tanúként jött, hogy bizonyságot tegyen a világosságról, és hogy mindenki higgyen általa. Nem ő volt a világosság, de a világosságról kellett bizonyságot tennie. Az Ige volt az igazi világosság, amely megvilágosít minden embert: ő jött el a világba.

Jn 1,1-9.

LÉGY VILÁGOSSÁG!

A lámpást sem azért gyújtják meg, hogy a véka alá, hanem hogy a lámpatartóra tegyék, és akkor világít mindenkinek a házban. (Mt 5,15)

A konyhaasztalon a kialvó félben lévő gyertyát figyeltem. A kanóca túl kicsi volt már, és lassan a viasz szintje alá került, végül a fénye kialudt. Ugyanakkor eszembe jutott, hogy a tárolt karácsonyi díszeink között ott van két szépen festett díszgyertya. Még vadonatújak voltak annak ellenére, hogy már jó pár éve vásároltuk őket. Édesanyánk mindig is szerette őket a nappalijában, és a karácsonyi dekoráció csúcspontjának tekintette őket. De soha senkinek nem engedte meg, hogy meggyújtsa a gyertyákat. Így soha sem töltötték be a legfőbb küldetésüket.
Mi, keresztyének, is lehetünk hasonlóak. Tudunk beszélni a Bibliáról, el tudjuk mondani meglátásunkat a hitélet különböző területeiről, viszont ha nem látszódik mindez tetteinkben is, akkor olyanok vagyunk, mint a meg nem gyújtott gyertyák. Hitünk sekélyes marad, mint a lámpa, amit meggyújtanak, aztán véka alá rejtik. Így nem tudjuk megosztani Krisztus fényét és reménységét másokkal, és nem tudjuk teljesíteni parancsát, hogy a legkisebbeket, az elveszetteket segítsük. (Mt 25,40)
Életünk minden egyes szakaszában újra eldönthetjük, hogy Jézus kezei és lábai akarunk lenni a szükségben lévők számára, akiket bárhol és bármikor utunkba hoz az Úr.

Imádság: Istenünk, segíts meglátni, miért küldted Jézust. Segíts hittel, szavakkal és tettekkel megjeleníteni őt! Ámen.

Hogyan juttatom el ma Isten világosságát másokhoz?
Floyd Twilley (Maryland, USA)

IMÁDKOZZUNK GYÜLEKEZETÜNK ÖNKÉNTESEIÉRT!



Ajánld a Csendes Percek füzeteket!

Azokhoz is eljuthatnak a Csendes Percek áhítatok, akiknek nincs számítógépe.
Hívd fel a figyelmét barátaidnak, ismerőseidnek erre a lehetőségre, vagy rendeld meg valakinek ajándékba.
A Csendes Percek füzetek előfizetési ára 1860 Ft évente.
Megrendeléseket várjuk a szerkesztőségnél:
Magyarországi Metodista Egyház
1032 Budapest, Kiscelli utca 73.
Tel/fax: 06 1 250-1536
E-mail: szerkesztoseg@csendespercek.hu

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek