2015. december 5. szombat

Örüljetek az Úrban mindenkor! Ismét mondom: örüljetek. A ti szelídségetek legyen ismert minden ember előtt. Az Úr közel! Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt; és Isten békessége, mely minden értelmet meghalad, meg fogja őrizni szíveteket és gondolataitokat a Krisztus Jézusban. Egyébként pedig, testvéreim, ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetreméltó, ami jóhírű, ha valami nemes és dicséretes, azt vegyétek figyelembe!

Fil 4,4-8.

NYITOTT SZÍVVEL

Krisztus lakjék szívetekben a hit által, a szeretetben meggyökerezve és megalapozva. (Ef 3,16-17)

Egy újabb hosszú beszélgetés után elköszöntem, és mosolyogva tettem le a telefont. A lányommal ilyenkor az életünk minden apró részletét megosztjuk egymással. Nem lenne értelme bármit is eltitkolni, mert a másik úgyis megérezné, hogy valami baj van. Ennyire ismerjük egymást!
Nem mindig volt ez így. Bár szerettük egymást, évekig alig beszéltünk. Ezért már nem is tudtuk, hogyan is állunk egymással, és megszokottá váltak a ritka, mesterkélt beszélgetések. Nem akartam csak úgy felhívni, vagy semmiségekkel zavarni.
Néhányunknál a Krisztussal töltött idő hasonlít ahhoz, amit mi csináltunk a lányommal. Elhanyagoljuk az imádságot, eltávolodva ezzel Istentől, és a bensőséges kapcsolat megszakad. Elkezdjük úgy érezni, hogy Jézus már nem törődik velünk, nem akarja ránk pazarolni az időt. De semmi sem áll messzebb az igazságtól. Isten azt akarja, hogy szüntelenül imádkozzunk (1Thessz 5,17), mert ő soha nem un meg minket, és nem fárasztják a hétköznapi gondjaink. A lányommal folytatott beszélgetéseinkhez hasonlóan minél többet imádkozom, annál könnyebb lesz megnyílnom Isten előtt. Istennel megoszthatjuk a titkainkat, a fájdalmunkat és a szégyenünket is, mert ő jobban szeret minket, mint ahogyan bárki is szeretett vagy szeretni fog.

Imádság: Urunk, add, hogy ima közben érezzük jelenlétedet és szeretetedet, és add, hogy megértsük szavaidat. Ámen.

Isten mindig kész beszélgetni velem.
Heidi Gaul (Oregon, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ELIDEGENEDETT CSALÁDTAGOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2015 December
Ke Sze Cs Szo Va
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek