2015. december 6. vasárnap

Ugyanígy segít a Lélek is a mi erőtlenségünkön. Mert amiért imádkoznunk kell, nem tudjuk úgy kérni, ahogyan kell, de maga a Lélek esedezik értünk kimondhatatlan fohászkodásokkal. Aki pedig a szíveket vizsgálja, tudja, mi a Lélek gondolata, mert Isten szerint jár közben a megszenteltekért. Azt pedig tudjuk, hogy akik Istent szeretik, azoknak minden javukra szolgál, azoknak, akiket elhatározása szerint elhívott. Mert akiket eleve kiválasztott, azokról eleve el is rendelte, hogy hasonlókká legyenek Fia képéhez, hogy ő legyen az elsőszülött sok testvér között. Akikről pedig ezt eleve elrendelte, azokat el is hívta, és akiket elhívott, azokat meg is igazította, akiket pedig megigazított, azokat meg is dicsőítette. Mit mondjunk tehát erre? Ha Isten velünk, ki lehet ellenünk?

Róm 8,26-31.

ADVENT MÁSODIK VASÁRNAPJA

Azt pedig tudjuk, hogy akik Istent szeretik, azoknak minden javukra szolgál, azoknak, akiket elhatározása szerint elhívott. (Róm 8,28)

Feleségem terhessége alatt sok időt szántunk arra, hogy minden apró részletében felkészüljünk első lányunk érkezésére. Sokáig válogattunk neveket, gyerekszoba dekorációt és babaruhákat. Mindent meg akartunk örökíteni a születése előtt.
Azonban hét és fél hónap problémamentes terhesség után az orvos észrevett valami bajt. Rohantunk a kórházba. Maria Eduarda néhány órával később megszületett, és az intenzív osztályra vitték. Még ott a szülőszobában megtudtuk, hogy a lányunk Down-kóros. Az álmaink, minden előkészülettel együtt, darabokra hulltak. Sirattuk az eszményített kisbabánkat.
Az intenzív osztályon töltött napok nagyon kemények voltak. De az aggodalom és szenvedés közepette Istenhez kiáltottunk, és válaszolt az imáinkra. Ma Maria Eduarda egészséges, és mindenkit elbűvöl a személyiségével, értelmével és erejével.
Ha a dolgok nem úgy alakulnak, ahogyan elterveztük, csalódunk és megijedünk. De ha hűségesek maradunk a hitben, tudva, hogy Isten velünk van, ő felemel és megerősít minket. Isten gondoskodó szeretete irántunk valóságos, soha el nem múló, bármit hozzon is az élet.

Imádság: Atyánk, bocsáss meg, amikor mi akarunk mindent irányítani, és elfelejtjük, hogy te vezetsz minket. Köszönjük, hogy a nehéz időkben is törődsz velünk. Ámen.

Isten bármilyen szituációból kiutat tud adni.
César Eduardo Lavoura Romao (Sao Paulo, Brazília)

IMÁDKOZZUNK A DOWN-KÓROS GYERMEKEK CSALÁDJAIÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek