2015. december 7. hétfő

Testvéreim, amikor dicsőséges Urunkba, a Jézus Krisztusba vetett hitetek szerint éltek, ne legyetek személyválogatók. Mert ha belép hozzátok a gyülekezetbe fényes ruhában egy aranygyűrűs férfi, és ugyanakkor egy szegény is belép kopott ruhában, és ti arra figyeltek, aki a fényes ruhát viseli, sőt ezt mondjátok neki: "Te ülj ide kényelmesen", a szegényhez pedig így szóltok: "Te állj oda", vagy "Ülj le ide a zsámolyomhoz", nem kerültetek-e ellentmondásba önmagatokkal, és nem lettetek-e gonosz szándékú bírákká? Figyeljetek csak ide, szeretett testvéreim: vajon nem Isten választotta-e ki azokat, akik a világ szemében szegények, hogy hitben gazdagok legyenek, és örököljék azt az országot, amelyet Isten az őt szeretőknek ígért.

Jak 2,1-5.

ELSŐ BENYOMÁS

Ne ítéljetek látszat szerint, hanem hozzatok igazságos ítéletet. (Jn 7,24)

Amikor a vasárnapi istentiszteleten a lelkész azt mondja, hogy vegyük elő a Bibliánkat, a férjem az okos telefonjáért nyúl. Ezzel mindig kivívja jó néhány körülöttünk ülő ember megvető pillantását. Pedig ha jobban megnéznék, láthatnák, hogy ő is a Bibliáját nézi, csak éppen egy telefonalkalmazáson keresztül. Nagyon praktikus, mivel nemcsak gyorsan meg tud vele keresni egy igeverset, de ki is tud emelni részeket, rá tud keresni kapcsolódó igemagyarázatokra, térképeket tud megnézni, és könyvjelzővel be tudja jelölni a kedvenc verseit. Ráadásul tudja, hogyha a telefonja nála van, akkor a Bibliája is.
Először kicsit haragudtam azokra, akik olyan gyorsan ítélkeztek az alapján, amit látni véltek. Később azonban rájöttem, hogy én is sokszor hagyatkoztam az első benyomásra, olyan lényegtelen dolgok alapján, hogy hogyan van valaki felöltözve, hogy beszél, vagy épp milyen hangulatban van. Az 1Sám 16,7 emlékeztet arra, hogy "az Úr azt nézi, ami a szívben van". Talán ha szánnánk egy kis időt arra, hogy kicsit közelebbről megismerjük azokat, akiket első benyomás alapján ítéltünk meg, mi is így tudnánk tenni.

Imádság: Drága Urunk, segíts, hogy azt nézzük, ami a szívben van, és ne csak a külsőségekre figyeljünk. Ámen.

"Az Úr azt nézi, ami a szívben van." (1Sám 16,7)
Lisa Kay Tate (Új- Mexikó, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK SZÁMÁRA NEM ELÉRHETŐK A TECHNIKAI ESZKÖZÖK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2015 December
Ke Sze Cs Szo Va
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek