2015. december 11. péntek

A jótékonyságról és az adakozásról pedig el ne feledkezzetek, mert ilyen áldozatokban gyönyörködik az Isten. Bízzatok vezetőitekben, és hallgassatok rájuk, mert ők vigyáznak lelketekre úgy, mint akik erről számot is adnak. Hadd tegyék ezt örömmel és ne sóhajtozva, mert ez nem válnék javatokra.
Imádkozzatok értünk! Mert meg vagyunk győződve arról, hogy lelkiismeretünk tiszta, hiszen mindenben helyesen akarunk eljárni. Főként pedig azért imádkozzatok, kérlek, hogy mielőbb visszajussak hozzátok. A békesség Istene pedig, aki az örök szövetség vére által kihozta a halottak közül a mi Urunkat, Jézust, a juhok nagy pásztorát, tegyen készségessé titeket minden jóra, akaratának teljesítésére; és munkálja bennünk azt, ami kedves őelőtte Jézus Krisztus által, akinek dicsőség örökkön-örökké. Ámen.

Zsid 13,16-21.

ISTEN JÓSÁGÁNAK TOVÁBBADÁSA

A jótékonyságról és az adakozásról pedig el ne feledkezzetek, mert ilyen áldozatokban gyönyörködik az Isten. (Zsid 13,16)

Sok évvel ezelőtt egy korábbi egyetemi hallgatóm kopogott be az irodámba karácsonyi ajándékkal a kezében. Amikor átnyújtotta a kis papírtáskát, rám mosolygott, és megköszönte a segítséget, melyet adtam neki a szemeszter során. Mivel tudtam, hogy ő és családja gyakran küszködik a tandíj és más egyetemi költségek befizetésével, nem vártam tőle ajándékot. Kinyitottam a táskát, és kivettem az ajándékokat: egy almát, egy narancsot, és egy nagy menta cukorka rudat. A lány elmondta, hogy szeretett volna valami drágább ajándékot venni, de csak ezt engedhette meg magának. Sok más ajándékot kaptam azon a karácsonyon, de mindig emlékezni fogok ennek az egykori hallgatónak a kedvességére.
Amiképpen ez a fiatal lány engem megajándékozott, Isten is ad alkalmat nekünk a kedvesség gyakorlására, és örül, ha szívességet teszünk másoknak. Ma is közel kerülhetünk az emberekhez, egészen egyszerű módon: egy telefonhívással, egy öleléssel, egy jó szóval. A jó cselekvésével, és a másokhoz való figyelmességgel megmutathatjuk Isten szeretete és irgalmassága iránti hálánkat.

Imádság: Drága Uram, adj tanácsot, hogyan osszam meg szeretetedet másokkal! Ámen.

Szeretném ma megosztani Isten szeretetét másokkal.
James C. Hendrix (Indiana, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ EGYETEMI HALLGATÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2015 December
Ke Sze Cs Szo Va
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek