2015. december 13. vasárnap

Ezek azok a parancsolatok, rendelkezések és döntések, amelyekről azt parancsolta Istenetek, az ÚR, hogy tanítsam meg nektek; ezeket teljesítsétek azon a földön, ahová átkeltek, hogy birtokba vegyétek. Féld Istenedet, az URat, és tartsd meg minden rendelkezését és parancsolatát, amelyeket én parancsolok neked, te magad, a fiad és unokád, életed minden napján, hogy hosszú ideig élhess. Hallgasd meg, Izráel, tartsd meg és teljesítsd ezeket, hogy jó dolgod legyen, és igen megsokasodj a tejjel és mézzel folyó földön, ahogyan megígérte neked atyáid Istene, az ÚR. Halld meg, Izráel: Az ÚR a mi Istenünk, egyedül az ÚR! Szeresd azért az URat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes erődből! Maradjanak a szívedben azok az igék, amelyeket ma parancsolok neked. Ismételgesd azokat fiaid előtt, és beszélj azokról, akár a házadban vagy, akár úton jársz, akár lefekszel, akár fölkelsz! Kösd azokat jelként a kezedre, és legyenek fejdíszként a homlokodon. Írd azokat házad ajtófélfáira és kapuidra!

5Móz 6,1-9.

ADVENT HARMADIK VASÁRNAPJA

Maradjanak a szívedben azok az igék, amelyeket ma parancsolok neked. Ismételgesd azokat fiaid előtt, és beszélj azokról, akár a házadban vagy, akár úton jársz...! (5Móz 6,6-7)

A karácsonyi ünnepek idején családunkkal az évek során felhalmozott karácsonyi filmeket és rajzfilmeket nézzük közösen. Emellett megajándékozzuk egymást, és különböző játékokat játszunk. Krisztus születésnapjának ünnepe nagyon különleges számomra. Mindig türelmetlenül várom a karácsonyt, és nagyon örülök, ha eljön az ideje.
Amikor gyerek voltam, nem ünnepeltük a karácsonyt. Semmit nem tudtam erről az ünnepről a kommunizmus bukásáig. Aztán minden megváltozott. Misszionáriusok kezdték járni az országot és beszéltek Jézusról. Emlékszem az első karácsonyomra, épp diák voltam egy műszaki főiskolán.
Jó érzéssel tölt el, hogy a gyermekeink ünnepelhetik ezt a csodálatos ünnepet, és a karácsonyi emlékek később vissza fogják vinni őket a gyerekkorukba. Három generációnak kellett karácsony nélkül élnie, mert betiltották a keresztyénséget az országomban. Ma viszont szabadon ünnepelhetünk. A felelősségünk, hogy továbbadjuk hitünket és a karácsony örömét.

Imádság: Atyánk! Köszönjük, hogy ünnepelhetjük a karácsonyt. Segíts örömmel köszönteni a születésnapodat, és elvinni az ünnepet oda, ahol nem ismerik a Jó Hírt! Ámen.

Milyen új módon ünnepelheti idén a családom Krisztus születésnapját?
Jevgenyij Tarasov (Moszkva, Oroszország)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT A KERESZTYÉNEKÉRT, AKIK NEM ÜNNEPELHETNEK SZABADON!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2015 December
Ke Sze Cs Szo Va
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek