2015. december 16. szerda

"Ti vagytok a föld sója. Ha pedig a só megízetlenül, mivel lehetne ízét visszaadni? Semmire sem való már, csak arra, hogy kidobják, és eltapossák az emberek. Ti vagytok a világ világossága. Nem rejthető el a hegyen épült város. A lámpást sem azért gyújtják meg, hogy a véka alá, hanem hogy a lámpatartóra tegyék, és akkor világít mindenkinek a házban. Úgy ragyogjon a ti világosságotok az emberek előtt, hogy lássák jó cselekedeteiteket, és dicsőítsék a ti mennyei Atyátokat."

Mt 5,13-16.

VISSZAVERŐDŐ FÉNY

Ti vagytok a világ világossága. (Mt 5,14)

A karácsonyi időszak alatt az a szokásom, hogy korán reggel széthúzom a függönyöket a nappalimban, felkapcsolom a karácsonyfa égőit úgy, hogy kivilágítanak a félhomályba, és elolvasom a napi Csendes Percek áhítatot. Egyik reggel tavaly karácsonykor széthúztam a függönyt, de elfelejtettem felkapcsolni a fenyőfa égőit. Amikor végeztem az elmélkedéssel, felnéztem és láttam, hogy a félhomályban egy erős fény világít a fán. Felálltam, hogy közelebbről is szemügyre vegyem, és csak akkor láttam, hogy az olvasólámpám fénye tükröződött vissza egy többoldalú karácsonyfadíszen.
Ekkor Jézus szavaira gondoltam: "Úgy ragyogjon a ti világosságotok az emberek előtt, hogy lássák jó cselekedeteiteket, és dicsőítsék a ti mennyei Atyátokat." (Mt 5,16)
Megkérdeztem magamtól, milyen tulajdonságokat tükrözök azoknak, akikkel nap mint nap találkozom. Ahogy a karácsonyi dísznek számos oldala van, nekem is: hamis büszkeség, gőg, önzés, kérkedés, amelyek összekeverednek méltóbb attitűdökkel, mint segítőkészség, kedvesség, együttérzés, szeretet és szolgálat. Napi imádságaimban azt kérem Istentől, hogy cselekedeteimben a jó tulajdonságaimat sugározzam mások felé.

Imádság: Atyánk, add, hogy az emberek lássák szeretetedet visszatükröződni viselkedésünkben és tetteinkben. Ámen.

Isten arra hív, hogy szeretetet és együttérzést mutassunk!
Brian Beeson (Derbyshire, Anglia)

IMÁDKOZZUNK VALAKIÉRT, AKINEK A MI KEDVES SZAVUNKRA VAN SZÜKSÉGE!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2015 December
Ke Sze Cs Szo Va
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek