2015. december 17. csütörtök

Én az Atyától jöttem, és eljöttem a világba; de most elhagyom a világot, és az Atyához megyek." Ekkor így szóltak hozzá tanítványai: "Íme, most nyíltan beszélsz, és nem példázatot mondasz. Most már tudjuk, hogy mindent tudsz és nincs szükséged arra, hogy valaki megkérdezzen téged: ezért hisszük, hogy az Istentől jöttél." Jézus így válaszolt: "Most hiszitek? De eljön az az óra, sőt már el is jött, amikor elszéledtek, mindenki a maga otthonába, és engem egyedül hagytok: de én mégsem vagyok egyedül, mert az Atya velem van. Ezeket azért mondom nektek, hogy békességetek legyen énbennem. A világon nyomorúságotok van, de bízzatok: én legyőztem a világot."

Jn 16,28-33.

GYŐZELEM KITARTÁS ÁLTAL

Aki győz, az öltöztetik fehér ruhába... és vallást teszek nevéről az én Atyám előtt és angyalai előtt. (Jel 3,5)

Lisa barátnőm esete arra tanított meg, hogy a győzelem valami felett nagy kitartást, tűrést jelent. Fiatal édesanyaként tudta meg, hogy rákos beteg lett. Közel tíz évig hadakozott a kór ellen, és mindvégig ellenállt, hogy a betegség irányítsa életét. Az elszenvedett fájdalmak ellenére hűséges maradt Istenhez. Megtanultam Lisától, hogy a győzelemhez nem szükséges, hogy elérjük a kívánt gyógyulást, vagy teljesen megértsük helyzetünket. A győzelem jelentheti azt, hogy kitartunk a csapások közepette, erősen megállva meggyőződésünkben és hitünkben.
A Biblia sok olyan személyről beszél, akik szilárdak maradtak a veszélyben. Amikor Isten azt mondta Ábrahámnak, költözzön egy ismeretlen földre, ő engedelmeskedett (1Móz 12), és később egy nagy nemzet atyja lett. József hűséges maradt Istenhez az egymást követő megpróbáltatások során is, és végül olyan hatalmi pozícióba került, hogy megmenthette saját népét (1Móz 37-47). Ráháb életét kockáztatta az izraelita kémek elrejtésével (Józs 2-6), és Krisztus egyik őse lett (Mt 1). Mindannyian hittek Isten ígéreteiben. A mai emberek is megismerhetik Istent ezekben a történetekben. Isten korokon át hűséges maradt. Ő velünk jár küzdelmeink útján, és mindent megad, ami a kitartáshoz szükséges.

Imádság: Köszönjük Istenünk ígéretedet, hogy mindvégig velünk maradsz. Bármi történhet, te legyőzted a világot. Ámen.

Isten segítségével kitarthatok a próbatételek idején.
Shelley Pierce (Tennessee, USA)

IMÁDKOZZUNK A RÁKOS BETEGEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2015 December
Ke Sze Cs Szo Va
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek