2015. december 20. vasárnap

József megismertette magát a testvéreivel:
Most ne bánkódjatok, és ne keseregjetek amiatt, hogy engem ide eladtatok, mert azért küldött el engem Isten előttetek, hogy életben maradjatok. Mert már két esztendeje tart az éhínség a földön, és még öt esztendeig nem lesz sem szántás, sem aratás. Isten küldött el engem előttetek, hogy maradékotok legyen a földön, és életben tartson benneteket nagy szabadítással. Tehát nem ti küldtetek ide, hanem Isten, aki engem a fáraó első emberévé, egész házának urává és egész Egyiptom uralkodójává tett. Sietve menjetek el apámhoz, és mondjátok meg neki: Ezt üzeni a fiad, József: Isten egész Egyiptom urává tett engem. Jöjj el hozzám, ne tétovázz! Gósen földjén fogsz lakni, közel leszel hozzám te, a fiaid és az unokáid, meg a juhaid, marháid és mindened. Én majd ellátlak itt, hiszen még öt évig tart az éhínség. Így nem fogsz nélkülözni sem te, sem házad népe, sem semmid. Saját szemetekkel látjátok testvéremmel, Benjáminnal együtt, hogy én magam beszélek hozzátok. Mondjátok el azért apámnak minden dicsőségemet itt Egyiptomban, és mindazt, amit láttatok. Azután sietve hozzátok ide apámat! Ekkor testvérének, Benjáminnak a nyakába borult, és sírt. Benjámin is sírt a nyakába borulva. Majd megcsókolta mindegyik testvérét, és sírt velük. Azután elbeszélgettek vele a testvérei.

1Móz 45,5-15.

ADVENT NEGYEDIK VASÁRNAPJA

Aki pedig világi javakkal rendelkezik, de a testvére szükséget szenved, és bezárja előtte a szívét, abban hogyan lehetne az Isten szeretete? (1Jn 3,17)

Néhány éve a családom nehéz időszakon ment keresztül. Eladtuk az egyetlen autónkat, a feleségemnek alhasi operációja volt, én pedig éppen elveszítettem a munkámat. A karácsony gyorsan közeledett, és az üres karácsonyfa folyamatosan a problémáinkra emlékeztetett. Amikor egy asszony a templomunkban megszólított egy hideg sötét december délután, azt súgta nekem: "Valaki a munkahelyemről segíteni szeretne neked és a családodnak". Nem tudtam mit mondjak. "Mondj igent" - tanácsolta.
Bibliaóra után, ugyanez a nő hazavitt minket. A bejáratunknál felnyitotta a csomagtartót, és megmutatott egy nagy zsák szépen becsomagolt ajándékot. A következő hetekben rengeteg ajándékot hozott nekünk, valamint készpénzt is, amire égetően szükségünk volt.
Ahogy eszembe jut kedvessége, még most is elérzékenyülök. Az ismeretlen jótevőnk megmutatta nekünk, hogy mi a szeretet. A szeretet azt jelenti, anélkül adakozunk, hogy cserébe valamit várnánk. A szeretet nem tart vissza semmit, Istent dicsőíti és az ő szeretetét sugározza.

Imádság: Jóságos Istenünk, mi is feltétel nélkül akarunk szeretni, ahogyan te. Hisszük, hogy minden, amiben szükséget szenvedünk, beteljesedik általad.

Szeretet által vezérelt tetteink az Urat tisztelik.
Stephen Smith (Texas, USA)

IMÁDKOZZUNK A SZÜKSÉGBEN SZENVEDŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2015 December
Ke Sze Cs Szo Va
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek