2015. december 27. vasárnap

Amikor továbbhaladtak, betért egy faluba, ahol egy Márta nevű asszony a házába fogadta. Volt ennek egy Mária nevű testvére, aki leült az Úr lábához, és hallgatta beszédét. Márta pedig teljesen lefoglalta magát a sokféle szolgálattal. Ezért előállt Márta, és így szólt: "Uram, nem törődsz azzal, hogy a testvérem magamra hagyott a szolgálatban? Mondd hát neki, hogy segítsen!" Az Úr azonban így felelt neki: "Márta, Márta, sok mindenért aggódsz és nyugtalankodsz, pedig kevésre van szükség, valójában csak egyre. Mária a jó részt választotta, amelyet nem vehetnek el tőle."

Lk 10,38-42.

A SUTTOGÁS EREJE

Csendesedjetek el, és tudjátok meg, hogy én vagyok az Isten! (Zsolt 46,11)

Lefekvési idő volt, amikor lányaimnak ágyba kellett bújniuk. De ahelyett, hogy lenyugodtak volna, még jobban felpörögtek. Egy korábbi bújócska játék fokozódott óriási hancúrozássá. Már-már túlfeszítették a húrt, és akkor édesanyjuk és én hirtelen láthatatlanná és némává váltunk.
Amikor kislányaim játszanak, gyakran kell suttognom, hogy felkeltsem a figyelmüket. Ha felemelem a hangom, meg sem hallják. De a suttogás lecsendesíti őket, és arra irányítja a figyelmüket, amit mondok. Csakis ezután hallják meg a figyelmeztetést vagy a tanácsot.
Időnként engem is magába szív a rengeteg teendő: a fűnyírás, a gyerekek fociedzésre szállítása, az esti randevú a feleségemmel, a mindennapi teendők, vagy a férfiak imareggelije. A legtöbb tevékenység önmagában véve dicséretes mindaddig, amíg észre nem veszem, hogy az Úr már egy ideje próbál megszólítani.
Jézus gyakran súgja nekünk, hogy jöjjünk, és telepedjünk a lábaihoz. Amikor időt szakítunk rá, hogy kilépjünk napi teendőink kapkodásából, sokkal tisztábban halljuk meg Isten hangját.

Imádság: Békesség Istene, segíts nekünk, hogy téged tegyünk életünkben az első helyre. Taníts lelassítanunk és engednünk, hogy hangod megérintse szívünket! Ámen.

Ha lassítunk, meghalljuk Isten hangját.
Tez Brooks (Florida, USA)

IMÁDKOZZUNK A SZÜLŐKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2015 December
Ke Sze Cs Szo Va
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek