2015. december 30. szerda

Ha tehát van vigasztalás Krisztusban, ha van szeretetből fakadó figyelmeztetés, ha van közösség a Lélekben, ha van irgalom és könyörület, akkor tegyétek teljessé örömömet azzal, hogy ugyanazt akarjátok: ugyanaz a szeretet legyen bennetek, egyet akarva ugyanarra törekedjetek. Semmit ne tegyetek önzésből, se hiú dicsőségvágyból, hanem alázattal különbnek tartsátok egymást magatoknál; és senki se a maga hasznát nézze, hanem mindenki a másokét is.

Fil 2,1-4.

75 DOLLÁROS KÉRDÉS

Semmit ne tegyetek önzésből, se hiú dicsőségvágyból. (Fil 2,3)

Néhány nappal karácsony után e-mailt kaptam az egyik kedvenc üzletemből 50%-os leárazásról. Egyből a bankszámlaegyenlegemre gondoltam. Úgy ítéltem meg, megengedhetem magamnak, hogy elköltsek kb. 75 dollárt.
A vásárláson gondolkodva eszembe jutott, alig egy hónapja vettem már alsóneműket, fogkrémet és édességet, hogy cipős dobozokat töltsek meg velük egy szervezet számára, amely a szegény gyermekekhez juttatta el azokat más országokba.
Jézus azt mondta, hogy a szegények mindig velünk lesznek (Mk 14,7), így gondoskodnunk kell azokról, akik körülöttünk élnek. Településünkön a hajléktalan emberek másoktól függnek az étel és a hajlék tekintetében, és sokszor Isten arra ösztönzött, hogy adjak nekik. Soha nem hiányzott, amit adtam, és soha nem bántam meg, hogy adtam. Most választhattam: a 75 dollárt magamra költsem, vagy másokon segítsek. Két kérdést tettem fel magamnak, melyet gyakran megteszek, mielőtt valamit vásárolnék: Szükségem van rá? Hiányozni fog nekem?
Amikor arra gondoltam, hogyan képes egy tubus fogkrém vagy egy alsóruha megváltoztatni egy gyermek életét, segített eldöntenem, hogy a 75 dollárt támogatásra szánom. Évekkel ezelőtt értettem meg, Istennek az számít, hogy odafigyeljünk mások szükségeire, és tiszta szívből adjunk nekik.

Imádság: Istenünk, emlékeztess, hogy feléd való szeretetünk jele, ha mások szükségeit a magunké elé helyezzük. Ámen.

Figyelni fogok: ha Isten buzdít, másoknak tiszta szívből adok.
Judith Williams (Florida, USA)

IMÁDKOZZUNK A KARÁCSONYI KÜLÖNLEGES SZOLGÁLATOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2015 December
Ke Sze Cs Szo Va
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek