2016. január 2. szombat

Örüljetek az Úrban mindenkor! Ismét mondom: örüljetek. A ti szelídségetek legyen ismert minden ember előtt. Az Úr közel! Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt; és Isten békessége, mely minden értelmet meghalad, meg fogja őrizni szíveteket és gondolataitokat a Krisztus Jézusban. Egyébként pedig, testvéreim, ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetreméltó, ami jóhírű, ha valami nemes és dicséretes, azt vegyétek figyelembe! Amit tanultatok és átvettetek, hallottatok és láttatok is tőlem, azt tegyétek, és veletek lesz a békesség Istene!

Fil 4,4-9.

CÉLOK

Imádkozzatok egymásért... Nagy az ereje az igaz ember buzgó könyörgésének. (Jak 5,16)

Amikor 51 év után kiújult a gyermekbénulásos betegségem, az erőtlenség miatt ágyhoz kötötté váltam. Tehetetlennek és végképp haszontalannak éreztem magam. Mire jó az életem? Alig tudom ellátni magam, nemhogy másoknak segítenék. A férjem biztatott: Talán nem fejezted be még minden teendődet.
Az egyik éjjel egy erőteljes álmom volt: sok gyerek jött hozzám; mindegyiknek fejére tettem a kezem, és imádkoztam értük. Felébredtem, és azt kérdeztem: Vajon az imádság lenne a feladatom ezután? Kinek van szüksége az imáimra?
Másnap egy TV-riporter felhívta a figyelmet egy iowai gyermekre. A késői hírekben pedig két kisgyermek képét mutatták, akiknek az apjuk meghalt Irakban az amerikai hadseregben szolgálatteljesítés közben. Ezek a tragédiák adták a célt, hogy Isten gondviselését kérjem a gyerekekre. Az ágyhoz kötöttség három hónapos ideje alatt az imaszolgálatok megváltoztatták hangulatomat és a dolgokhoz való hozzáállásomat is. Az imádkozás volt az a feladat, amelyet végezni tudtam.
Az imádság kiváltság, melyet Isten mindnyájunknak ad, hogy megáldjon másokat. Gazdagítja életünket, és azokét, akikért imádkozunk. Másokért mondott imáink elnyerik egy napon Mesterünk dicséretét: "Jól van, jó és hű szolgám." (Mt 25,21)

Imádság: Urunk, hisszük, hogy te munkálkodsz a háttérben, amikor imádkozunk. Ámen.

Bevégeztem az Istentől kapott megbízatást?
Helen Haidle (Oregon, USA)

IMÁDKOZZUNK A GYERMEKBÉNULÁS TERHEIT HORDOZÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek