2016. január 3. vasárnap

Akkor eljött Jézus Galileából a Jordán mellé Jánoshoz, hogy keresztelje meg őt. János azonban megpróbálta visszatartani őt, és ezt mondta: "Nekem volna szükségem arra, hogy megkeresztelj, és te jössz hozzám?" Jézus így válaszolt: "Engedj most, mert az illik hozzánk, hogy így töltsünk be minden igazságot." Akkor engedett neki. Amikor pedig Jézus megkeresztelkedett, azonnal kijött a vízből, és íme, megnyílt a menny, és látta, hogy Isten Lelke galamb formájában aláereszkedik, és őreá száll. És hang hallatszott a mennyből: "Ez az én szeretett Fiam, akiben gyönyörködöm."

Mt 3,13-17.

AZ ELSŐ LÉPÉS

Hang hallatszott a mennyből: Ez az én szeretett Fiam, akiben gyönyörködöm. (Mt 3,17)

Talán százszor is olvastam már a fenti igeverset, amely közvetlenül Jézus megkeresztelkedésekor hangzott el. Mégis, amikor nemrég újra olvastam, egy hirtelen felismerés állított meg: ezek a szavak Jézus földi szolgálatának megkezdése előtt hangzottak.
Eltűnődtem, milyen okból hangzott ez a szózat a mennyből: "Ez az én szeretett Fiam, akiben gyönyörködöm". A tanítások, a gyógyítások, a lesújtottak vigasztalása és a kissé elbizakodottak dorgálása, a reménység igéi, a hegyi beszéd tanításai és a példázatok, a kereszt és a feltámadás még nem történtek meg. Jézus megkeresztelkedése volt a legelső lépés abban a nagy szolgálatban, amelyet Isten eltervezett Jézus számára.
Jézus úgy kezdte meg szolgálatát és küldetése teljesítését, hogy tudta, Isten gyönyörködik benne. Azt hiszem, Isten már azelőtt gyönyörködik bennünk, mielőtt az első lépést megtennénk valamely új szolgálatunkban. Ez elgondolkodtatott, és megkérdeztem magamtól: vajon milyen első lépést kell megtennem, hogy megkezdjem az Isten által számomra kijelölt szolgálatot? Bízhatunk abban, amikor megtesszük azt az első lépést, Isten már gyönyörködik bennünk.

Imádság: Istenünk, bátoríts, és áldj meg minket, amikor elindulunk szolgálni a te nevedben. Ámen.

Szeretném hallani Isten szavát: Gyönyörködöm benned!
Frank Ramirez (Pennsylvania, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK ÚJ SZOLGÁLATBA INDULNAK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek