2016. január 9. szombat

Kezdetben volt az Ige, és az Ige Istennél volt, és Isten volt az Ige. Ő kezdetben az Istennél volt. Minden általa lett, és nélküle semmi sem lett, ami létrejött. Benne élet volt, és az élet volt az emberek világossága. A világosság a sötétségben fénylik, de a sötétség nem fogadta be. Megjelent egy ember, akit Isten küldött, akinek a neve János. Ő tanúként jött, hogy bizonyságot tegyen a világosságról, és hogy mindenki higgyen általa. Nem ő volt a világosság, de a világosságról kellett bizonyságot tennie. Az Ige volt az igazi világosság, amely megvilágosít minden embert: ő jött el a világba.

Jn 1,1-9.

RAGYOGÁS

Megalkotta Isten a két nagy világító testet - a nagyobbik világító testet, hogy uralkodjék nappal, és a kisebbik világító testet, hogy uralkodjék éjszaka. (1Móz 1,16)

Nemrég a Hold közelebb volt a Földhöz, mint bármikor az év során. A közelség miatt a Hold így sokkal nagyobbnak és fényesebbnek tűnt, mint egyébként. Ennek a "szuperholdnak" a sziporkázóan fényes sugarai olyan árnyékokat vetettek az udvaromra, amilyet a Nap szokott. Úgy tűnt, mintha a Hold a saját fényét szórta volna, holott az csak a Nap erős sugárzásának a visszatükröződése volt.
Mindig olyan szeretnék lenni, mint ez a "szuperhold": ragyogóan visszasugározni azt az erőt, amely nagyobb, mint a sajátom. Ezért megkérdezem magamtól: mindig jóságot, megbocsátást és szeretetet árasztok magamból? Jó példa vagyok-e másoknak, akit követhetnek? Vagy csak ritkán ragyog belőlem fényesség? Azért cselekszem-e jót, hogy mások megdicsérjenek, vagy azért, mert tudom, hogy ez az Isten akarata? Ha tudatosan közeledek Istenhez, gondolataim, szavaim és cselekedeteim egyre inkább visszasugározhatják Isten szeretetét mások felé.

Imádság: Istenünk, köszönjük a teremtés csodáit, amelyek visszatükrözik hatalmadat és dicsőségedet. Segíts, hogy hűen tükrözzük lényedet mások felé. Ámen.

Szeretnék ma olyan fénysugár lenni, amely Isten szeretetét tükrözi.
Lu Fullilove (Texas, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ÉJSZAKAI MŰSZAKBAN DOLGOZÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek