2016. január 14. csütörtök

Minden jó adomány és minden tökéletes ajándék onnan felülről, a világosság Atyjától száll alá, akiben nincs változás, sem fénynek és árnyéknak váltakozása. Az ő akarata szült minket az igazság igéje által, hogy mintegy első zsengéje legyünk teremtményeinek.
Tanuljátok meg tehát, szeretett testvéreim: legyen minden ember gyors a hallásra, késedelmes a szólásra, késedelmes a haragra, mert az ember haragja nem szolgálja az Isten igazságát. Ezért tehát vessetek el magatoktól minden tisztátalanságot és a gonoszság utolsó maradványát is, és szelíden fogadjátok a belétek oltott igét, amely meg tudja tartani lelketeket. Legyetek az igének cselekvői, ne csupán hallgatói, hogy be ne csapjátok magatokat. Mert ha valaki csak hallgatója az igének, de nem cselekszi, olyan, mint az az ember, aki a tükörben nézi meg az arcát. Megnézi ugyan magát, de elmegy, és nyomban el is felejti, hogy milyen volt. De aki a szabadság tökéletes törvényébe tekint bele, és megmarad mellette, úgyhogy nem feledékeny hallgatója, hanem tevékeny megvalósítója: azt boldoggá teszi cselekedete. Ha valaki azt hiszi, hogy kegyes, de nem fékezi meg a nyelvét, hanem még önmagát is becsapja, annak a kegyessége hiábavaló.

Jak 1,17-26.

JOBB TANÍTVÁNNYÁ VÁLNI

Legyetek az igének cselekvői, ne csak hallgatói, hogy be ne csapjátok magatokat. (Jak 1,22)

Rendszeresen jártam templomba, ritkán hagytam ki egy istentiszteletet, bibliaórát vagy más alkalmat. Sok időt szántam Isten igéjének és Jézus tanításának meghallgatására, az üzenet mégsem növekedett bennem. Ahelyett, hogy egyre inkább Krisztushoz hasonlóvá lettem volna, gyakran arra használtam újonnan megtalált hitemet, hogy elítéljek másokat, azért, mert nem jönnek templomba, vagy, mert nem felelnek meg az én erkölcsi normáimnak. Úgy hittem, az egyetlen út Istenhez a templom épületében való fizikai jelenlét. Mondanom sem kell, hogy hozzáállásom negatív hatással volt másokra.
Legjobb barátom segített megváltoztatni gondolkodásmódomat. Azt mondta, kegyes hozzáállásommal kifordítottam Isten tanítását. Először haragudtam rá, végül rájöttem, hogy igaza van. Ahelyett, hogy szeretettel, békésen fordultam volna mások felé, és Jézus szavaival tanítvánnyá tettem volna másokat, elüldöztem őket a tévesen értelmezett erkölcsösséggel.
Miután rájöttem erre, próbáltam tanulni hibámból. A Bibliához alakítottam hozzáállásomat és tetteimet. Most is rendszeresen járok templomba, de megtanultam, hogy a tanítványok aszerint formálódnak, hogy mit tanulnak, nem pedig aszerint, hogy hol tanulnak. Isten mások által emlékeztet a jézusi mércére.

Imádság: Drága Urunk, segíts, hogy ne ítéljünk el másokat, hanem jobban szeressük őket! Ámen.

Isten szavának cselekvője leszek!
Mark A. Carter (Texas, USA)

IMÁDKOZZUNK, HOGY TÚLLÉPJÜNK AZ ÍTÉLKEZÉS KÍSÉRTÉSÉN!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek