2016. január 18. hétfő

"Ezért mondom nektek: ne aggódjatok életetekért, hogy mit egyetek, és mit igyatok, se testetekért, hogy mivel ruházkodjatok. Nem több-e az élet a tápláléknál, és a test a ruházatnál? Nézzétek meg az égi madarakat: nem vetnek, nem is aratnak, csűrbe sem takarnak, és mennyei Atyátok eltartja őket. Nem vagytok-e ti sokkal értékesebbek náluk? Aggódásával pedig ki tudná közületek meghosszabbítani életét csak egy arasznyival is? Mit aggódtok a ruházatért is? Figyeljétek meg a mezei liliomokat, hogyan növekednek: nem fáradoznak, és nem fonnak, de mondom nektek, hogy Salamon teljes dicsőségében sem öltözködött úgy, mint ezek közül akár csak egy is. Ha pedig a mező füvét, amely ma van, és holnap a kemencébe vetik, így öltözteti az Isten, nem sokkal inkább titeket, kicsinyhitűek?" "Ne aggódjatok tehát, és ne mondjátok: Mit együnk? - vagy: Mit igyunk? - vagy: Mit öltsünk magunkra? Mindezt a pogányok kérdezgetik; a ti mennyei Atyátok pedig tudja, hogy szükségetek van minderre. De keressétek először az ő országát és igazságát, és ezek is mind ráadásul megadatnak nektek. Ne aggódjatok tehát a holnapért, mert a holnap majd aggódik magáért: elég minden napnak a maga baja."

Mt 6,25-34.

NE FELEJTS EL LEVEGŐT VENNI!

Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. (Mt 11,28)

Nemrég egy kórházi kezelésen vettem részt, ami igen fájdalmas volt. Egyszer csak az orvos megállt és azt mondta, vegyek egy nagy levegőt. Észre sem vettem, hogy a fájdalom miatt bent tartottam a levegőt, de a kezelés alatt többször is megálltunk, és újból emlékeztetett az orvos a légzésre.
Néhány nap múlva jöttem rá, hogy ugyanígy élem az életem. Mindig, ha valami probléma vagy kihívás jött, azt bent tartott levegővel csináltam végig. Stresszessé váltam és képtelen voltam lazítani. Tudtam, hogy Isten kegyelme azt is jelenti, hogy átsegít a nehéz időkön. Azzal is tisztában voltam, Isten nem akarja, hogy egész életemben visszatartott levegővel éljek. Isten azt akarja, hogy a hitben megpihenjek, és nem számít, milyen problémákkal állok szemben, kisegít belőlük.
Soha nem vagyok egyedül, és ha nincs is mindig valaki mellettem, aki emlékeztetne a légzésre, Isten folyamatosan velem van, és biztosít, hogy megpihenhetek nála. Ezt tudva lelhetek nyugalmat, és vehetek mély levegőt Isten jelenlétében.

Imádság: Szerető Istenünk, köszönjük jelenlétedet életünk szép és nehéz pillanataiban egyaránt. Ámen.

Isten a mi állandó társunk és segítőnk.
Shirley Rose (Illinois, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK AGGÓDNAK ÉS IDEGESKEDNEK!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek