2016. január 28. csütörtök

"Kérjetek, és adatik nektek, keressetek, és találtok, zörgessetek, és megnyittatik nektek. Mert aki kér, mind kap, aki keres, talál, és a zörgetőnek megnyittatik. Ugyan ki az közöttetek, aki ha kenyeret kér a fia, követ ad neki, vagy ha halat kér, kígyót ad neki? Ha tehát ti gonosz létetekre tudtok jó ajándékokat adni gyermekeiteknek, mennyivel inkább ad jókat a ti mennyei Atyátok azoknak, akik kérik tőle?"
"Amit tehát szeretnétek, hogy az emberek veletek cselekedjenek, ti is ugyanazt cselekedjétek velük, mert ez a törvény, és ezt tanítják a próféták."

Mt 7,7-12.

CSELEKVŐ SZERETET

Amit csak szeretnétek, hogy az emberek tegyenek veletek, mindenben ugyanúgy tegyetek ti is velük, mert ezt tanítja a törvény és a próféták. (Mt 7,12)

Az edzőteremben, ahova járok, minden tagnak van egy saját elektronikus kulcsa, ami nyitja a bejárati ajtót. Egy hideg napon kopogást hallottam az ajtó üvegén, de nem foglalkoztam vele. Abbamaradt, majd újrakezdődött.
Kinéztem az ajtóüvegen, és egy fiatal nőt láttam könnyű edzőruhában, reszketve a hidegtől. Elkaptam egy másik tag, John tekintetét, és megkérdeztem: "Ismered ezt a hölgyet?" Mondta, hogy nem, de rohant ajtót nyitni. A hölgy a tornateremben hagyta a kulcsát, így az autójába sem tudott beülni, és az edzőterembe sem tudott visszajutni.
John egyből megértette a helyzetet, és úgy kezelte a reszkető nőt, mint egy családtagot. Krisztus azt szeretné, hogy így bánjunk másokkal. Hív minket, hogy nyissuk ki az ajtót, és elfogadással, reménnyel üdvözöljük őket. Krisztus megérti minden ember helyzetét, és arra hív, hogy szeretettel és tisztelettel bánjunk másokkal. Így válik Isten szeretete cselekvővé az életünkben. Építi kapcsolatainkat másokkal és Istennel.

Imádság: Drága Urunk, segíts, hogy meghalljuk és meglássuk azokat az alkalmakat, amikor úgy viselkedhetünk másokkal, ahogy szeretnénk, hogy velünk is tegyenek. Ámen.

Kis kedvességek gyakorlati módon mutatják Isten szeretetét.
Aaron M. Zook (Texas, USA)

IMÁDKOZZUNK ALKALMAKÉRT, HOGY MEGOSZTHASSUK ISTEN SZERETETÉT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek