2016. január 31. vasárnap

"Akinek van füle, hallja!" A tanítványok odamentek Jézushoz, és megkérdezték tőle: "Miért beszélsz nekik példázatokban?" Ő így válaszolt: "Mert nektek megadatott, hogy megértsétek a mennyek országának titkait, de azoknak nem adatott meg. Mert akinek van, annak adatik, és bővelkedik, akinek pedig nincs, attól az is elvétetik, amije van. Azért beszélek nekik példázatokban, mert látván nem látnak, és hallván nem hallanak, és nem értenek." "Beteljesedik rajtuk Ézsaiás jövendölése: Hallván halljatok, de ne értsetek, látván lássatok, de ne ismerjetek! Mert megkövéredett e nép szíve, fülükkel nehezen hallanak, szemüket behunyták, hogy szemükkel ne lássanak, fülükkel ne halljanak, szívükkel ne értsenek, hogy meg ne térjenek, és meg ne gyógyítsam őket." "A ti szemetek pedig boldog, mert lát, és fületek boldog, mert hall. Bizony, mondom néktek, hogy sok próféta és igaz kívánta látni, amit láttok, de nem látták, és hallani, amit hallotok, de nem hallották."

Mt 13,9-17.

HALLÓKÉSZÜLÉKEK

Akinek van füle, hallja! (Mt 13,9)

A harmincas éveimben jártam, amikor a hallásom elkezdett romlani. Mindaddig hanyagoltam, ameddig csak lehetett. Amikor viszont már kezdte zavarni a kommunikációt a családommal, barátaimmal és a munkahelyemen, tudtam, hogy tennem kell valamit. Fokozatosan romló betegségről van szó (a belsőfül csontosodási betegsége), és négy év alatt hat műtéten estem át. A jobb fülemre korlátozott mértékben hallok, a balra pedig csak minimálisan. Ezért hallókészülékre szorulok.
Rá kellett jönnöm, mennyi mindent elmulasztottam, amikor nem teljes értékűen hallottam. Gyakran összezavarodott és türelmetlen voltam, híján a nyugalomnak és a békességnek. Ugyanez az eredmény megmutatkozhat az Istennel való kapcsolatomban is. Ha nem szentelek időt arra, hogy Istenre figyeljek, és őt meghalljam, elveszítem a lélek gyümölcseit, és az életemből hiányzik a nyugalom és a békesség. Csodálatos, ahogy Isten különböző módokon szól hozzánk: a természet segítségével, embertársainkon keresztül és a Biblia által.
Hálás vagyok azért, hogy a halláscsökkenésem nem befolyásolja az Istennel való közösségemet.

Imádság: Istenünk, köszönjük, hogy nincs szükségünk tökéletes fizikai hallásra ahhoz, hogy meghalljuk, amikor hozzánk szólsz. Nyisd meg szívünket mindazon különböző módokra, melyek által megismerhetünk téged. Ámen.

Hogyan hallhatom meg ma Isten hozzám intézett szavát?
Tara Otis (Nebraska, USA)

IMÁDKOZZUNK A HALLÁSSÉRÜLTEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek