2016. február 2. kedd

Boldog ember az, aki nem jár a bűnösök tanácsa szerint, nem áll a vétkesek útjára, és nem ül a csúfolódók székére,
hanem az ÚR törvényében gyönyörködik, és az ő törvényéről elmélkedik éjjel-nappal.
Olyan lesz, mint a folyóvíz mellé ültetett fa, amely idejében megtermi gyümölcsét, és nem hervad el a lombja. Minden sikerül, amit tesz.
Nem így járnak a bűnösök, hanem úgy, mint a polyva, amelyet szétszór a szél.
Ezért nem állhatnak meg a bűnösök az ítélet idején és a vétkesek az igazak közösségében.
Mert ismeri az ÚR az igazak útját, a bűnösök útja pedig semmibe vész.

Zsolt 1.

GYÜMÖLCSTERMÉS

Mert az ő alkotása vagyunk, akiket Krisztus Jézusban jó cselekedetekre teremtett, amelyeket előre elkészített Isten, hogy azok szerint éljünk. (Ef 2,10)

A hátsó kertemben található fák és bokrok a gyönyörűség és csodálat forrásai számomra. A pompázatos színekben ragyogó virágaikban és a gyümölcseik zamatában Isten bámulatos munkáját láthatom. Pár évvel ezelőtt elültettem egy bodzabokrot. Kis fehér páros virágai vannak minden egyes ágvégen, melyek felfújt csipkéhez hasonlítanak. A virágokból lesznek a sötétbíbor színű bodzabogyók, melyekből csodálatos ízű lekvár készíthető.
A fák és bokrok olyan isteni ajándékok, melyek igen inspirálóak számomra. Éppen úgy, ahogyan Isten ezeket a fákat gyümölcstermésre teremtette, engem is erre hív. Célja van az életemmel. Amint egyre érettebbé válunk a vele való kapcsolatban a bibliatanulmányozás, imádság és a közösség által, felfedezhetjük és betölthetjük isteni rendeltetésünket.
Mai olvasmányunk arra bátorít, hogy hitünket Isten igéjére alapozzuk. Akkor olyanok leszünk, "mint a folyóvíz mellé ültetett fa, amely idejében megtermi gyümölcsét" (Zsolt 1,3). Amikor Isten igéjét olvassuk, higgyünk benne, engedelmeskedjünk neki, és legyünk gyümölcstermők az Isten dicsőségére.

Imádság: Köszönjük Urunk, hogy céllal teremtettél bennünket. Segíts, hogy életünk mélyen a te jóságod termőföldjében gyökerezhessen! Ámen.

Istent dicsőítjük, amikor azokat a gyümölcsöket teremjük, amire teremtett minket.
Carol Van Der Woude (Illinois, USA)

IMÁDKOZZUNK EGY ISTEN SZÁMÁRA GYÜMÖLCSÖZŐ ÉLETÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2016 Február
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 1 2 3 4 5 6

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek