2016. február 9. kedd

Igaz ez a beszéd, és szeretném, ha szilárdan tanúskodnál ezek mellett, hogy az Istenben hívők igyekezzenek a jó cselekedetekben elöljárni: ezek jók és hasznosak az embereknek. De kerüld az ostoba vitatkozásokat, a nemzetségtáblázatokkal kapcsolatos kérdéseket, a viszálykodásokat és a törvényeskedő harcokat, mert ezek haszontalanok és hiábavalók. A szakadást okozó ember elől egy vagy két megintés után térj ki, tudván, hogy az ilyen ember kivetkőzött önmagából, bűnben él és magában hordja ítéletét.
Amikor majd elküldöm hozzád Artemászt vagy Tükhikoszt, igyekezz hozzám jönni Nikopoliszba, mert elhatároztam, hogy ott töltöm a telet. Zénászt, a törvénytudót, és Apollóst gondosan engedd útnak, hogy semmiben se legyen hiányuk. De tanulják meg a mieink is, hogy jó cselekedetekkel járjanak elöl ott, ahol sürgős segítségre van szükség, nehogy gyümölcstelenek legyenek.

Tit 3,8-14.

JÓ CSELEKEDETEK

Szeretném, ha szilárdan tanúskodnál ezek mellett, hogy az Istenben hívők igyekezzenek a jó cselekedetekben elöl járni: ezek jók és hasznosak az embereknek. (Tit 3,8)

Néhány évvel ezelőtt tűzvész pusztított el egy templomot városomban. A tűz egész éjszaka tombolt. A tűzoltók több mint 13 órán át dolgoztak azon, hogy megfékezzék. Másnap a helyi újságban egy cikk jelent meg a tűzről. A történetben a gyülekezet lelkipásztora mesélte el, amit a közösség tagjai éreztek: "A testvéreket feldúlták a történtek, de tudjuk, hogy újjáépítjük a templomot."
Nem sokkal az újsághír után a város lakói elkezdtek pénzt, bútorokat, hangszereket és más eszközöket felajánlani a gyülekezetnek. Két év alatt a gyülekezet tagjai egy vadonatúj imaházat építettek. Egy újabb cikk is jelent meg az újságban, amely a templomról szólt. Az írás egyháztagokat idézett, akik megköszönték a településnek a nagylelkű adományokat. "Elámultam az emberek jóindulatán és szeretetén, amit megosztottak velünk" - mondta a gyülekezet egyik tagja.
Isten igéje bátorít bennünket a mások iránti jócselekedetekre és jóindulatra. Krisztus annyira szeretett minket, hogy saját életét adta értünk. Cselekedeteinkkel szeretetünket fejezhetjük ki Krisztusnak, és megmutathatjuk, hogy hozzá tartozunk.

Imádság: Drága Urunk, taníts minket arra, hogyan osszuk meg a szeretet ajándékát másokkal. Adj bátorságot, hogy a te néped szükségeire válaszolhassunk. Ámen.

Készen állok arra, hogy Isten szeretetét ma továbbadjam?
James C. Hendrix (Indiana, USA)

IMÁDKOZZUNK A TŰZOLTÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek