2016. február 14. vasárnap

Vessétek el magatoktól mindezt: a haragot, az indulatot, a gonoszságot, az istenkáromlást, és szátokból a gyalázatos beszédet. Ne hazudjatok egymásnak, mert levetkőztétek a régi embert cselekedeteivel együtt, és felöltöztétek az új embert, aki Teremtőjének képmására állandóan megújul, hogy egyre jobban megismerje őt. Itt már nincs többé görög és zsidó, körülmetéltség és körülmetéletlenség, barbár és szkíta, szolga és szabad, hanem minden és mindenekben Krisztus. Öltsetek tehát magatokra - mint Isten választottai, szentek és szeretettek - könyörületes szívet, jóságot, alázatot, szelídséget, türelmet. Viseljétek el egymást, és bocsássatok meg egymásnak, ha valakinek panasza volna valaki ellen: ahogyan az Úr is megbocsátott nektek, úgy tegyetek ti is. Mindezek fölé pedig öltsétek fel a szeretetet, mert az tökéletesen összefog mindent.

Kol 3,8-14.

NAGYBÖJT ELSŐ VASÁRNAPJA

Mi pedig, miközben fedetlen arccal, mint egy tükörben szemléljük az Úr dicsőségét mindnyájan, ugyanarra a képre formálódunk át. (2Kor 3,18)

Minden év böjti időszakában gyülekezetünk bemutat egy Jézus életéről szóló musicalt. A múltkoriban az előadás 30. évfordulójáról emlékeztünk meg, és ebből az alkalomból megkértük azokat, akik az évek során Jézus szerepét játszották, hogy jöjjenek előre, és álljanak az oltárhoz. Ahogy előrementek, mindenkiről mutattak egy képet a jelmezükben. Bár minden színész nagyon különbözően nézett ki, amikor beöltöztek Jézusnak, mindegyikük rendkívüli módon hasonlított egymásra, nehezen megkülönböztethetően egymástól.
Hasonlóképpen mi is tudunk Jézusra hasonlítani. Nem fizikai értelemben, hanem amikor gondoskodunk másokról, ahogy azt Krisztus tenné, és szeretünk másokat, ahogy ő tanította.
A mai olvasmányunkban Pál azt kéri a kolosséiaktól, hogy vessék le magukról a földi tulajdonságokat, a haragot, az indulatot és a gyalázatos beszédet. Ehelyett öltsék fel Krisztus tulajdonságait, a kedvességet, alázatot és megbocsátást. Minden nap lehetőségünk van arra, hogy a testvérünkre, Jézus Krisztusra hasonlítsunk.

Imádság: Istenünk, segíts, hogy minden nap jobban hasonlítsunk Krisztusra, megújítva szívünket és gondolatainkat. Ámen.

Akkor tiszteljük Istent, amikor életünk Jézust tükrözi.
Laverne Wright (Georgia, USA)

IMÁDKOZZUNK A BÖJTI ISTENTISZTELETET TERVEZŐ GYÜLEKEZETEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2016 Február
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 1 2 3 4 5 6

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek