2016. február 15. hétfő

Mózes folytatta a beszédet egész Izráelhez e szavakkal. Ezt mondta nekik: Százhúsz esztendős vagyok már, nem tudok tovább veletek együtt járni-kelni. Az ÚR is megmondotta nekem: Nem kelhetsz át a Jordánon! Az ÚR, a te Istened maga kel át előtted, és kipusztítja azokat a népeket, és te meghódítod őket. Józsué kel majd át előttetek, ahogyan megmondotta az ÚR. Úgy bánik el azokkal az ÚR, ahogyan elbánt Szíhónnal és Óggal, az emóriak királyaival és országukkal, amikor elpusztította őket. Hatalmatokba adja őket az ÚR, ti pedig mindenben úgy bánjatok el velük, ahogyan megparancsoltam nektek! Legyetek erősek és bátrak, ne féljetek és ne rettegjetek tőlük, mert maga az ÚR, a te Istened megy veled, nem hagy el téged, és nem marad el tőled. Akkor odahívta Mózes Józsuét, és ezt mondta neki az egész Izráel előtt: Légy erős és bátor, mert te fogsz bemenni ezzel a néppel arra a földre, amelyet az ÚR esküvel ígért oda atyáiknak, és te osztod azt fel majd köztük. Maga az ÚR megy előtted, ő lesz veled. Nem hagy el téged, és nem marad el tőled. Ne félj hát, és ne rettegj!

5Móz 31,1-8.

A FÉLELEM FOGSÁGA

Isten a mi oltalmunk és erősségünk, mindig biztos segítség a nyomorúságban. Azért nem félünk, ha megindul is a föld, és hegyek omlanak a tenger mélyébe. (Zsolt 46,2-3)

Feleségem orvosi vizsgálaton volt, s addig elvittem a gyerekeket felfedezni a hatalmas irodaházat. Az egyik lépcsőház aljában egy hosszú folyosó húzódott cementfalakkal, cementpadlóval és egy ablak nélküli fém ajtóval a végén. Intettem a gyerekeknek, hogy kövessenek a nyirkos és félhomályos folyosón az ajtóig, de ők tétováztak. Az árnyékos folyosó és titokzatos ajtó - és ami a másik oldalon lehet - megijesztette őket.
Én már jártam itt, bízzatok bennem - kértem őket. Kinyitottam az ajtót, és kitörő napfény és a parkoló fogadott minket. "Oh!" - mondta egyikük. "Ez semmiség volt!"
Néha az életünk ahhoz a sötét folyosóhoz hasonlít. Bizonytalanok vagyunk, hogy mi vár ránk, és elkezdünk félni. Az élet tele van gonddal. De biztosak lehetünk a mi Urunkban, még akkor is, ha a föld megmozdul és megremeg, és a hegyek a tengerbe omlanak, mert jó kezekben vagyunk. A mi nézőpontunkból és korlátozott tudásunk miatt a helyzet reménytelennek tűnhet. Ennek ellenére Isten tudása felülmúlja a miénket. Isten segítségével a félelem helyett a béke és biztonság érzése tölthet be. Mennyei Atyánk tudja, hogy mi van az ajtó túloldalán a mi életünkben, és bízhatunk benne minden helyzetben.

Imádság: Urunk, légy velünk, amikor félünk szembenézni a nehéz körülményekkel! Segíts bízni benned! Ámen.

Most megfoghatom mennyei Atyám kezét, és előre mehetek.
Frankie J. Melton, Jr. (Dél-Karolina, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ORVOSOKÉRT!


_____________________________

Elkészült a Csendes Percek mobil applikáció. Android telefonra letölthető a Google Play áruházból:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.fswd.csendespercek

Hamarosan Apple és Windows operációs rendszereken is elérhető lesz.
Olvassátok minden nap az áhítatokat a telefonon is.

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek