2016. február 17. szerda

Saul pedig az Úr tanítványai elleni fenyegetéstől és öldökléstől lihegve elment a főpaphoz, és leveleket kért tőle Damaszkuszba a zsinagógákhoz, hogy ha talál olyanokat, akik az Úr útjának hívei, akár férfiakat, akár nőket, megkötözve vihesse azokat Jeruzsálembe. Útközben azonban, amikor éppen Damaszkuszhoz közeledett, hirtelen mennyei fény villant fel körülötte, és amint a földre esett, hallotta, hogy egy hang így szólt hozzá: "Saul, Saul, miért üldözöl engem?" Ő pedig megkérdezte: "Ki vagy, Uram?" Az így válaszolt: "Én vagyok Jézus, akit te üldözöl. De kelj fel, menj be a városba, és ott megmondják neked, mit kell tenned."

ApCsel 9,1-6.

MINDEN SZÍV MEGVÁLTOZHAT

Ő szabja meg a különböző időket és alkalmakat. Királyokat taszít el, és királyokat támaszt. (Dán 2,21)

Kis gyülekezetünk imaóráin az imatémák a világméretű fenyegetettségektől a gyülekezeti tagok problémáival bezárólag váltakoznak. Egyszer, amikor kéréseinket soroltuk, az egyik hölgy egy háború sújtotta nemzet igen vitatott vezetőjének nevét említette: "Uram, fordítsd a szívét tehozzád!" Azonnali (és szerencsére ki nem mondott) reakcióm volt: "Ez soha nem fog megtörténni! Megtörténhető dolgokért kellene imádkoznunk".
Folytatva az imádkozást, rádöbbentem hitemnek és az Isten hatalmáról való ismeretemnek sekélyességére. Nincs Istennek elég hatalma arra, hogy megváltoztassa bárki szívét?
Több mint 2000 évvel ezelőtt Saul Damaszkusz felé tartott, hogy börtönbe juttassa Jézus követőit. Ehelyett szembetalálkozott az Úrral - és ez az esemény örökre megváltoztatta a kereszténység arculatát. Az egyház egykori ellenségét, Sault, Pálként ismerjük, aki hatalmas erejű evangélista lett, és akinek levelei adják az Újszövetség nagy részét.
Vajon a damaszkuszi hívők közül imádkozott-e valaki Saul megtéréséért? Ha igen, képzeljük csak el örömét, hogy Isten meghallgatta kérését! És azok örömét is, akik hozzám hasonlóan úgy gondolták, egy ilyen dolog lehetetlen, hiszen ők is tanúi lehettek Isten kegyelmének és hatalmának.

Imádság: Istenünk, add, hogy igazán felfoghassuk hatalmadat, amely megérintheti bármely ember szívét. Ámen.

Mikor becsültem alá Isten hatalmát?
Lisa Stackpole (Wisconsin, USA)

IMÁDKOZZUNK A VILÁG VEZETŐ SZEMÉLYISÉGEIÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2016 Február
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 1 2 3 4 5 6

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek