2016. február 19. péntek

Nagy örömöm telik az ÚRban, víg örömre indít Istenem, mert az üdvösség ruhájába öltöztetett, az igazság palástját terítette rám, mint vőlegényre, ki fölteszi fejdíszét, mint menyasszonyra, ki fölrakja ékszereit.
Mert ahogyan a föld növényeket hajt, és a kert veteményeket sarjaszt, úgy sarjaszt majd igazságot az én Uram, az ÚR is, és öröméneket minden nép hallatára.

Ézs 61,10-11.

AZ ALAPMINTA

A testet pedig ne kényeztessétek úgy, hogy bűnös kívánságok ébredjenek benne. (Róm 13,14)

12 éves koromban az osztályunkban minden lánynak kötelessége volt részt venni egy varrótanfolyamon. Háromféle ruhadarabot jelöltek ki nekünk: egy kötényt, egy gombok nélküli rövidujjas blúzt és egy egyszerű varrású szoknyát. Mindhárom darabot mindenki ugyanolyan minta szerint készítette el.
Az iskolaév végén minden lány a saját maga készítette blúzt és szoknyát viselte, de a közös minta nem volt könnyen felismerhető. Néhányan a blúzt előnyomott mintázatú anyagból készítették, amely illett a szolid szoknyához. Mások olyan anyagokat használtak, amik nem mentek egymáshoz. Mások csipkeszegéllyel vagy más díszítéssel látták el az öltözéküket. Nekem édesanyám javasolta, hogy ugyanabból az egyszerű kék szövetből készítsem el mindkét ruhadarabot, így kétrészes ruhaként is hordhatom. A ruhák minden lányon másképp néztek ki.
Valami hasonló történik a kereszténységben is. Azoknak, akik Jézus Krisztust személyes Uruknak és Megváltójuknak fogadták el, ugyanazokat a keresztény alapelveket kell követniük, mint a Tízparancsolat, és az Aranyszabály (2Móz 20,1-17; 5Móz 5,6-21; és a Mt 7,12). Jóllehet Jézus példáját követjük, a hívő élet különbözőképpen látszódik meg rajtunk. Egymástól különbözően hordozzuk azt magunkon, mégis illik hozzánk.

Imádság: Atyánk, köszönjük, hogy az üdvözülés mintáját megadtad, hogy felöltözhessünk igazságosságba. Ámen.

A keresztények különbözőségei helyett a hasonlóságokra figyelek.
Mary Hunt Webb (Új-Mexikó, USA)

IMÁDKOZZUNK A FRISSEN MEGTÉRT KERESZTÉNYEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2016 Február
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 1 2 3 4 5 6

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek