2016. február 29. hétfő

Ezért tehát, szeretteim, ahogyan mindenkor engedelmeskedtetek, nem csupán jelenlétemben, hanem sokkal inkább most, távollétemben is, félelemmel és rettegéssel munkáljátok üdvösségeteket, mert Isten az, aki munkálja bennetek mind az akarást, mind a cselekvést az ő tetszésének megfelelően. Zúgolódás és vonakodás nélkül tegyetek mindent, hogy feddhetetlenek és romlatlanok legyetek, Isten hibátlan gyermekei az elfordult és elfajult nemzedékben, akik között ragyogtok, mint csillagok a világban, ha az élet igéjére figyeltek. Ezzel dicsekszem majd a Krisztus napján, hogy nem futottam hiába, és nem fáradtam hiába. Sőt ha italáldozatul kiöntetem is a hitetekért bemutatott áldozatban és szolgálatban, örülök, és együtt örülök mindnyájatokkal; de ugyanígy örüljetek ti is, és örüljetek velem együtt.

Fil 2,12-18.

A BENNEM MUNKÁLKODÓ ISTEN

Mert Isten az, aki munkálja bennetek mind a szándékot, mind a cselekvést az ő tetszésének megfelelően. (Fil 2,13)

Mind megtapasztaltuk már azt, amikor az életben valami aggaszt minket. Felmerülhet egy probléma, és azt gondoljuk: "Miért nem oldja meg valaki?" Vagy akár a jótékonyság esete szólít meg, és ezt gondoljuk: "Miért nem szánnak rá az emberek több időt és pénzt?"
Nem is olyan régen a gyülekezetünk sok fiatal tagját kezdte elveszíteni. Néhányan abbahagyták a templomba járást, mások megházasodtak és elköltöztek, közösségünk pedig nem vonzott új fiatal tagokat. Mi volt velünk a baj? Talán a zene? Talán a tevékenységeink nem célozták meg a huszonéves korosztályt? Nem tudtam rájönni. Szónokoltam a családomnak, és követeltem, mondják meg, miért nem tesz többet a gyülekezet a fiatalok befogadásáért.
A Fil 2,13 segített meglátni, hogy Isten nem hív el mindenkit minden célra. Isten mindnyájunkban máshogy munkálkodik. E szavakon elmélkedve rájöttem, hogy amíg vártam, hogy mások tegyenek valamit, Isten engem sürgetett, hogy segítsek a gyülekezetnek odavonzani a fiatalokat. Isten éppen ezért munkálkodott bennem. Egyszerűen csak válaszolnom kellett az ő hívására.

Imádság: Drága Istenünk! Segíts felismerni hívásodat, és válaszként céljaid szerint cselekedni! Ámen.

Mire hívott el engem Isten?
Jennifer Brigandi (Ontario, Kanada)

IMÁDKOZZUNK A FIATAL FELNŐTT SZOLGÁLATOKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek