2016. március 2. szerda

Simon Péter, Jézus Krisztus szolgája és apostola, mindazoknak, akik velünk együtt ugyanabban a drága hitben részesültek Istenünk és Üdvözítőnk, Jézus Krisztus igazsága által: Kegyelem és békesség adassék néktek bőségesen az Istennek és a mi Urunknak, Jézusnak megismerésében.
Az ő isteni ereje megajándékozott minket mindazzal, ami az életre és a kegyességre való, azáltal, hogy megismertük őt, aki saját dicsőségével és erejével hívott el minket. Ezek által kaptuk meg azokat az ígéreteket, amelyek nekünk drágák, sőt a legnagyobbak: hogy általuk isteni természet részeseivé legyetek és megmeneküljetek attól a pusztulástól, amelyet a kívánság okoz a világban. Éppen ezért minden igyekezetetekkel törekedjetek arra, hogy a hitetekben mutassátok meg az igaz emberséget, az igaz emberségben ismeretet, az ismeretben önuralmat, az önuralomban állhatatosságot, az állhatatosságban kegyességet, a kegyességben testvéri szeretetet, a testvéri szeretetben pedig minden ember iránti szeretetet. Mert ha ezek megvannak és gyarapodnak bennetek, nem lesztek a mi Urunk Jézus ismeretében sem tétlenek, sem terméketlenek.

2Pt 1,1-8.

KIS KEDVESSÉGGEL INDÍTANI

Ember, megmondta neked, hogy mi a jó, és hogy mit kíván tőled az Úr! Csak azt, hogy élj törvény szerint, törekedj szeretetre, és légy alázatos Isteneddel szemben. (Mik 6,8)

Fedélzeti matrózként szolgáltam egy vontatóhajón a Tampa-öböl vizein. A fedélzeti matróz dolga, hogy rádobja az összetekert, nehéz kötélcsomót a vontatandó hajó kötélbakjára, és rögzítse a kötelet. Ha a matróznak nem sikerül a feladat kifogástalan végrehajtása, az nagyon dühítő a kapitány számára. Egy újabb kört kell megtennie, és újra megközelítenie a másik hajót. Az elején gyakran elrontottam ezt a feladatot, mígnem a következő tanácsot kaptam egy tapasztalt matróztól: "Ne próbáld meglasszózni a kötélbakot, egyszerűen csak dobd rá a kötélcsomót, és a hurok majd magától ráesik a helyére!" A jó tanács által soha többé nem volt bajom ezzel a feladattal.
Eszembe jut, amikor ügyetlen igyekezettel próbáltam "meglasszózni" és megtéríteni hitetlen embereket. A mai ige világosan beszél arról, hogy nem ilyen hozzáállást vár tőlünk az Úr. Jézus megközelítése inkább a vonzerőről szól, semmint a hírverésről. Gyógyította a betegeket, szerette őket és törődött velük.
Jó dolog az, ha meghívjuk az embereket a gyülekezetbe vagy beszélünk nekik az evangéliumról. De a legtöbb esetben úgy tudjuk őket Krisztushoz segíteni, ha egy kis kedvességet mutatunk, és engedjük, hogy a Szentlélek vezessen minket.

Imádság: Urunk, segíts szeretetedet másokkal megosztanunk, hogy minden ember tanítványoddá lehessen. Ámen.

Hogyan követhetem a Szentlélek útmutatását cselekedeteimben?
Scott Wierenga (Michigan, USA)

IMÁDKOZZUNK A TENGERÉSZEKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek