2016. március 4. péntek

Ezek után ünnepük volt a zsidóknak, és felment Jézus Jeruzsálembe. Jeruzsálemben a Juh-kapunál van egy medence, amelyet héberül Betesdának neveznek. Ennek öt oszlopcsarnoka van. A betegek, vakok, sánták, sorvadásosak tömege feküdt ezekben (és várták a víz megmozdulását. Mert az Úr angyala időnként leszállt a medencére, és felkavarta a vizet: aki elsőnek lépett bele a víz felkavarása után, egészséges lett, bármilyen betegségben is szenvedett). Volt ott egy ember, aki harmincnyolc éve szenvedett betegségében. Amikor látta Jézus, hogy ott fekszik, és megtudta, hogy már milyen hosszú ideje, megkérdezte tőle: "Akarsz-e meggyógyulni?" A beteg így válaszolt neki: "Uram, nincs emberem, hogy amint felkavarodik a víz, beemeljen a medencébe: amíg én megyek, más lép be előttem." Jézus azt mondta neki: "Kelj fel, vedd az ágyadat és járj!" És azonnal egészséges lett ez az ember, felvette az ágyát, és járt. Aznap pedig szombat volt.

Jn 5,1-9.

KIFOGÁSKERESÉS

Jézus megkérdezte tőle: Akarsz-e meggyógyulni? A beteg így válaszolt neki: Uram, nincs emberem, hogy amint felkavarodik a víz, beemeljen a medencébe. Amíg én odaérek, más lép be előttem. (Jn 5,6-7)

A mai igében szereplő ember 38 éve beteg volt már. 38 éve szenvedett és remélte a gyógyulást, illetve várakozott egy segítőre, aki idejében beemeli a gyógyító vízbe, amelytől felépülését remélte. Ekkor Jézus arra járt, és feltett neki egy egyszerű kérdést: "Akarsz-e meggyógyulni?" A beteg nem kezdett el kiáltozni, ahogy várható lett volna: "Hát már hogyne akarnék meggyógyulni!" Ehelyett egyszerűen elmagyarázta, miért nem jutott el a gyógyulásra mostanáig.
Mi is sokszor próbálunk kifogásokat keresni, hogy miért késtünk el a munkából, miért nem fejeztük be időben a feladatot, vagy miért nem tudunk megváltoztatni valamit az életünkben. Millió mentséget találunk arra, miért nem tudjuk Istent követni: nincs elég időm, túl elfoglalt vagyok, nincs elég pénzem vagy túl félős vagyok. Néha úgy tűnik, el sem tudjuk képzelni, hogy Isten meg tud minket változtatni.
Jézus meghallgatta a beteg magyarázatát, azután rögtön meggyógyította. Amikor Jézushoz jövünk, és kérjük, változtassa meg életünket, gyógyítson meg minket, elé tehetjük kifogásainkat. Ezután Jézussal egy gazdag, tartalmas életet élhetünk.

Imádság: Drága Istenünk, köszönjük, hogy figyelsz ránk, és életünket meg akarod változtatni. Ámen.

Isten türelmesen egyre közelebb vonz magához.
Stephanie Marker (Missouri, USA)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIK INGADOZNAK HITÜKBEN!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek