2016. március 6. vasárnap

A próféták is - Sámueltől és az utána következőktől fogva -, akik csak szóltak, mind ezekről a napokról jövendöltek. Ti vagytok a fiai ezeknek a prófétáknak és annak a szövetségnek, amelyet Isten atyáinkkal kötött, amikor így szólt Ábrahámhoz: És a te magodban áldatik meg a föld minden nemzetsége. Isten elsősorban nektek támasztotta fel és küldte el Szolgáját, aki megáld titeket azzal, hogy mindenkit megtérít a maga gonoszságából.

ApCsel 3,24-26.

BÖJT ELSŐ VASÁRNAPJA

Az Úr türelme hosszú, szeretete nagy, megbocsátja a bűnt és a hitszegést; bár nem hagyja egészen büntetés nélkül, hanem megbünteti az atyák bűnéért a fiakat is, három, sőt négy nemzedéken át. (4Móz 14,18)

Vettem egy 12 éves lovat, de beteg volt a térde. Túl öreg volt már a versenyzéshez, nem volt alkalmas sem munkavégzésre, sem lovaglásra. A származása miatt mégis igen sokat fizettem érte. Ősei vérvonala révén várható volt, hogy örökíti egy jó versenyló jellemzőit, amely versenyeket tud nyerni. A lótenyésztésben egy újszülött csikó minőségének megítélésében a legfontosabb jellemző, hogy mit örököl az őseitől.
A szülők is sok testi, fizikai tulajdonságot örökítenek át gyermekeikre. De amit megélünk, gyakran nagyobb befolyással van az életükre. Az előítélet és a másik ember iránti közömbösség szintén átörökíthető egy közösségen belül. Mivel a gyermekek sokat tanulnak megfigyeléssel, mindannyian befolyásolhatjuk életüket, még ha nekünk nincs is saját gyermekünk. Így van ez Isten népének közösségében is.
Krisztus azért jött, hogy megváltsa a világot, és az áldozatos szeretet példáját adja, melyet követhetünk. Hívőként hasonló példaadásra kell törekednünk a környezetünkben. Amikor a fiatalabb generáció krisztusi lelki és erkölcsi üzeneteket kap, jó jellemvonásokat, szilárd alapot, és időtálló örökséget nyer.

Imádság: Drága Urunk, segíts krisztusi példát felmutatnunk a környezetünkben élőknek! Ámen.

A krisztusi szó és tett segít a gyermeknek hitben élni.
B. J. Woods (Texas, USA)

IMÁDKOZZUNK A GYERMEKEK KÖZÖTT SZOLGÁLÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek