2016. március 15. kedd

Ha tehát van vigasztalás Krisztusban, ha van szeretetből fakadó figyelmeztetés, ha van közösség a Lélekben, ha van irgalom és könyörület, akkor tegyétek teljessé örömömet azzal, hogy ugyanazt akarjátok: ugyanaz a szeretet legyen bennetek, egyet akarva ugyanarra törekedjetek. Semmit ne tegyetek önzésből, se hiú dicsőségvágyból, hanem alázattal különbnek tartsátok egymást magatoknál; és senki se a maga hasznát nézze, hanem mindenki a másokét is. Az az indulat legyen bennetek, ami Krisztus Jézusban is megvolt:
mert ő Isten formájában lévén nem tekintette zsákmánynak, hogy egyenlő Istennel,
hanem megüresítette önmagát, szolgai formát vett fel, emberekhez hasonlóvá lett, és magatartásában is embernek bizonyult;
megalázta magát, és engedelmeskedett mindhalálig, mégpedig a kereszthalálig.
Ezért fel is magasztalta őt Isten mindenek fölé, és azt a nevet adományozta neki, amely minden névnél nagyobb,
hogy Jézus nevére minden térd meghajoljon, mennyeieké, földieké és földalattiaké;
és minden nyelv vallja, hogy Jézus Krisztus Úr az Atya Isten dicsőségére.

Fil 2,1-11.

VERSENY AZ UTOLSÓ HELYÉRT

Aki pedig a legnagyobb közöttetek, az legyen a szolgátok! Mert aki felmagasztalja magát, megaláztatik, és aki megalázza magát, felmagasztaltatik. (Mt 23,11-12)

"Aki először ér az autóhoz, az nyer!" 4 és 6 éves versengő gyermekeim futnak ki az ajtón, le a lépcsőkön a kocsifelhajtón az autóhoz. "Nyertem!" - kiáltja az egyik, amit a másik kétségbeesett sírása követ. Miután kinyitom az ajtót, a verseny folytatódik: ki tudja gyorsabban becsatolni a biztonsági övet.
Egy nap férjem elmesélte nekik, mit mondott Jézus: "Így lesznek az utolsókból elsők, és az elsőkből utolsók." (Mt 20,16). Attól kezdve mindketten utolsóként akartak a kisbuszhoz érni, utolsóként bekapcsolni az övet. Nem tudtuk elhagyni a kocsi feljárót, mert egyikük sem volt hajlandó becsatolni a biztonsági övet, amíg a másik be nem kapcsolta. Idegesített, hogy várakozni kell, de bíztatott is, hogy átültették a gyakorlatba a tanultakat, még ha túlságosan szó szerint értelmezték is.
Én sem akarok utolsó lenni, vagy bármiből kimaradni. De Jézus egyértelművé teszi, hogy akik megalázzák magukat, azok felmagasztaltatnak. Pál arra tanítja a keresztényeket, hogy először másokra gondoljanak. Ha azt szeretném, hogy életem jobban hasonlítson Jézuséra, akkor ellen kell állnom a vágynak, hogy én legyek az első. Én is törekedhetek utolsó lenni, nem azért, mert kevésre tartom magam, hanem mert másokat többre tartok.

Imádság: Drága Istenünk, amikor elsők akarunk lenni, mutasd meg, hogyan szolgálhatunk másokat alázattal. Ámen.

Krisztusnak tetsző cselekedet másokat magunk elé helyezni.
Lisa Bartelt (Pennsylvania, USA)

IMÁDKOZZUNK MÁSOK IRÁNTI ALÁZATÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek