2016. március 21. hétfő

Mivel tehát megigazultunk hit által, békességünk van Istennel a mi Urunk Jézus Krisztus által. Őáltala kaptuk hitben a szabad utat ahhoz a kegyelemhez, amelyben vagyunk, és dicsekszünk azzal a reménységgel is, hogy részesülünk az Isten dicsőségében. De nem csak ezzel dicsekszünk, hanem a megpróbáltatásokkal is, mivel tudjuk, hogy a megpróbáltatás munkálja ki az állhatatosságot, az állhatatosság a kipróbáltságot, a kipróbáltság a reménységet; a reménység pedig nem szégyenít meg, mert szívünkbe áradt az Isten szeretete a nekünk adatott Szentlélek által.

Róm 5,1-5.

MIÉNK A VÁLASZTÁS

Azt pedig tudjuk, hogy akik Istent szeretik, azoknak minden javukra szolgál, azoknak, akiket örök elhatározása szerint elhívott. (Róm 8,28)

Nemrég Julie lányunknál rosszindulatú agydaganatot diagnosztizáltak. Az orvosok két évet jósoltak neki. A kemény diagnózis ellenére Julie eldöntötte, hogy Isten igéjébe veti bizodalmát. (A bizonyságtétele a következő oldalon található.) Minden reggel és este bibliai részeket hallgat, és ezeken gondolkodik éjjel-nappal. Eldöntötte, hogy pozitívan akar állni a dolgokhoz, és bízni fog Isten szeretetében és vezetésében, míg tart az élete. Sok embert meglepett a hozzáállása. Julie tudja, hogy Isten az, aki gondját viseli.
Az élet tele van meglepetésekkel, bizonytalanságokkal, kihívásokkal. Rajtunk áll, hogyan reagálunk rájuk. Dühösek lehetünk, megkeseredhetünk vagy választhatjuk azt is, hogy bízunk a mi szerető, mennyei Atyánk ígéreteiben. Nem tudjuk, mi áll Julie előtt, de tudjuk, hogy bármit hoz a jövő, Isten ott lesz mellette és mindnyájunkkal.

Imádság: Köszönjük, Istenünk, hogy minden helyzetben, minden körülmények között bízhatunk benned. Nem ismerjük a jövőt, de tudjuk, hogy a te szereteted végtelen. Köszönjük az ígéreteidet, hogy békességet és reményt adsz nekünk. Ámen.

Istenben bízhatok minden helyzetben!
Donna Eliason (Washington, USA)

IMÁDKOZZUNK A RÁKBAN SZENVEDŐKÉRT! Donna lánya, Julie Douglas elhunyt, míg kiadás alatt volt ez a szám.

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek