2016. március 23. szerda

Kezdetben volt az Ige, és az Ige Istennél volt, és Isten volt az Ige. Ő kezdetben az Istennél volt. Minden általa lett, és nélküle semmi sem lett, ami létrejött. Benne élet volt, és az élet volt az emberek világossága. A világosság a sötétségben fénylik, de a sötétség nem fogadta be.

Jn 1,1-5.

A VILÁG VILÁGOSSÁGA

Jézus ismét megszólalt, és ezt mondta nekik: Én vagyok a világ világossága: aki engem követ, nem jár sötétségben, hanem övé lesz az élet világossága. (Jn 8,12)

Az istentiszteletre a lelkészünk egy nagy kereszt alakban helyezte el az asztalokat. Az asztalokon kenyérszeletek voltak és boros kelyhek sok gyertya mellett. A keresztalak körül ültünk az úrvacsora alatt, és körbeadtuk a kenyeret és a bort, egyikünk a másiknak, egymást kiszolgálva. Az úrvacsora után számos részt felolvastunk a Szentírásból. Minden egyes rész után eloltottak egy gyertyát egy réz gyertyaoltóval.
Amikor néztem, hogy a kis gyertyaoltó közeledik a lánghoz, és elvágja az oxigén útját, egy erőteljes lelki felismerés hasított belém. Ha mi vagyunk a világban Krisztus fényei, kell, hogy legyen egy forrásunk, ahonnan az életadó energia árad. Ha nem újulunk meg állandóan Isten Lelke által, akkor a fényünk elhalványul.
A lelki megújulás Isten dicsőítése közben imádság, igeolvasás és gyülekezeti énekek éneklése által történik, a keresztényekkel való közösségben, valamint a szeretet és szolgálat cselekedetein keresztül. Ha elfogadjuk azt a kegyelmet, amit mindezekben kínál az Úr, akkor fényesen ragyogunk majd, nem pedig kiégünk.

Imádság: Kérünk, világosság és élet Istene, hogy újíts meg bennünket a te Szentlelked erejével és jelenlétével. Ámen.

Isten szeretetének életet adó világossága minden sötétséget beragyog.
Everard Blackman (Queensland, Ausztrália)

IMÁDKOZZUNK AZOKÉRT, AKIKET KÉTSÉG GYÖTÖR!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek