2016. március 24. csütörtök

Jézus így szólt hozzájuk: "Bizony, bizony, mondom néktek: ha nem eszitek az Emberfia testét, és nem isszátok a vérét, nincsen élet tibennetek. Aki eszi az én testemet, és issza az én véremet, annak örök élete van, és én feltámasztom őt az utolsó napon. Mert az én testem igazi étel, és az én vérem igazi ital. Aki eszi az én testemet, és issza az én véremet, az énbennem marad, és én őbenne. Ahogyan engem az élő Atya küldött el, és én az Atya által élek, úgy az is, aki engem eszik, élni fog énáltalam."

Jn 6,53-57.

NAGYCSÜTÖRTÖK

Aki eszi az én testemet, és issza az én véremet, az énbennem marad, és én őbenne. (Jn 6,56)

A keresztre feszítése előtti éjszakán, Jézus megmosta a tanítványok lábát, és megtörte velük a kenyeret. Tudta, hogy követői nehéz napok elébe néznek, ezért ezt mondta nekik: Maradjatok énbennem, és én tibennetek (Jn 15,4). A "megmaradni" szó felkeltette figyelmemet. Vajon, mit értett Jézus ez alatt.
Rájöttem, hogy Jézus egyszer úgy magyarázta ezt a tanítványoknak, hogy a kehely, amit isznak, az ő vére, és a kenyér, amit esznek, az ő teste. Ha ittak a pohárból, és ettek a kenyérből, akkor Jézus bennük van, és megmarad bennük. Aztán végigfutottam az evangéliumokon, és láttam, hogy Jézus az Írás olvasásával, dicsőítéssel, imádsággal példát állított elénk, olyan utat, amin keresztül megmaradhatunk benne.
Ha Jézusban maradunk, ez lelki erőt ad nekünk. Amikor elgondolkodtam életem azon időszakain, mikor lelkileg gyenge voltam; rájöttem, hogy ezek majdnem mindig egybeestek azzal, amikor nem maradtam meg hűségesen Jézusban.
Minden nap lehetőségünk van, hogy engedelmeskedjünk Jézus kérésének, és megmaradjunk benne. Az úrvacsora, a rendszeres bibliaolvasás, az imádság, a dicsőítés többet jelentenek egészséges szokásoknál; ez meghívás arra, hogy Krisztusban maradjunk, ahogy ő is bennünk marad.

Imádság: Istenünk, segíts megmaradnunk Krisztusban, hogy ő irányítsa szavainkat és tetteinket is. Ámen.

Hogyan hívod Jézust az életedbe?
Vicki Hines (Tennessee, USA)

IMÁDKOZZUNK AZ ÚRVACSORÁT OSZTÓKÉRT!

Hozzászóláshoz regisztráció és belépés szükséges!

2024 Április
Ke Sze Cs Szo Va
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Tárhelyszolgáltatónk

Napi áhítat feliratkozás

captcha 

Bejelentkezés

Legújabb kommentek